برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1390 , دوره  13 , شماره  2 ; از صفحه 29 تا صفحه 38 .
 
عنوان مقاله: 

تركيب شيميايي، قابليت هضم و تجزيه پذيري تفاله گل محمدي و تاثير آن بر تعادل ازت در نشخواركنندگان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران
 
چکیده: 

در اين تحقيق، در فصل گلاب گيري حدود يك تن تفاله تر گل محمدي از قمصر كاشان تهيه و به مدت 10 روز در مقابل آفتاب خشك شد. در آزمايشگاه ماده خشك، پروتئين خام، خاكستر خام، چربي خام، تركيب فنلي قابل استخراج، تانن كل، كلسيم و فسفر آن به ترتيب 96.0، 12.5، 6.5، 1.8، 2.7، 1.3،1.1  و 0.1درصد تعيين شد. قابليت هضم، خوراك مصرفي و تعادل ازت چهار جيره آزمايشي حاوي تفاله گل محمدي، يونجه به نسبت هاي 100.0 (شاهد)، 15:85، 30:70 و 45:55 با استفاده از چهار راس گوسفند نژاد شال بالغ در قالب طرح چرخشي در زمان تعيين گرديد. تفاوت قابليت هضم ماده خشك، ماده آلي و ماده خشك مصرفي معني دار نبود. در سطوح بيشتر از 30 درصد تفاله گل محمدي قابليت هضم پروتئين كمتر بود (P<0.05). تعادل ازت در جيره هاي شاهد و حاوي 15، 30 و 45 درصد تفاله گل محمدي، به ترتيب 3.1، 2.6، 1.4 و 1.1 گرم در روز برآورد شد كه تفاوت آنها معني دار بود (P<0.05). تجزيه پذيري موثر ماده خشك و پروتئين خام با سرعت عبور دو درصد به ترتيب 68.5 و 67.8 درصد بود. با توجه به اين نتايج به نظر مي رسد بتوان از تفاله گل محمدي به عنوان بخشي از علوفه جيره نشخواركنندگان استفاده كرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

خرمی، ب.، و خادم، ع.، و افضل زاده، ا.، و نوروزیان، م. (1390). ترکیب شیمیایی, قابلیت هضم و تجزیه پذیری تفاله گل محمدی و تاثیر آن بر تعادل ازت در نشخوارکنندگان. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان), 13(2), 29-38. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=193049



Vancouver : کپی

خرمی بهزاد، خادم علی اکبر، افضل زاده احمد، نوروزیان محمدعلی. ترکیب شیمیایی, قابلیت هضم و تجزیه پذیری تفاله گل محمدی و تاثیر آن بر تعادل ازت در نشخوارکنندگان. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان). 1390 [cited 2021July24];13(2):29-38. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=193049



IEEE : کپی

خرمی، ب.، خادم، ع.، افضل زاده، ا.، نوروزیان، م.، 1390. ترکیب شیمیایی, قابلیت هضم و تجزیه پذیری تفاله گل محمدی و تاثیر آن بر تعادل ازت در نشخوارکنندگان. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان), [online] 13(2), pp.29-38. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=193049.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 733 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی