برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1390 , دوره  13 , شماره  2 ; از صفحه 1 تا صفحه 10 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير استفاده از آنزيم ناتوزايم در جيره هاي حاوي گندم و كنجاله كلزا بر عملكرد جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران
 
چکیده: 

اين آزمايش به منظور بررسي اثر مكمل آنزيمي ناتوزايم پلاس در جيره هاي حاوي گندم و كنجاله كلزا بر عملكرد و دستگاه گوارش جوجه هاي گوشتي، با استفاده از 336 قطعه جوجه گوشتي سويه تجاري آربراكرز در قالب طرح كاملا تصادفي با شش تيمار و چهار تكرار انجام شد. جيره هاي آزمايشي عبارت بودند از: 1- جيره بر پايه ذرت و كنجاله سويا (شاهد)، 2- جيره حاوي 30 درصد گندم و 3- جيره حاوي 30 درصد گندم و 10 درصد كنجاله كلزا كه با افزودن ناتوزايم به مقدار 350 گرم در تن در مجموع شش تيمار منظور شد. در دوره آغازين و كل دوره افزودن آنزيم به جيره حاوي گندم و كنجاله كلزا، مقدار خوراك مصرفي، ميزان افزايش وزن و ضريب تبديل غذايي را بهبود داد (P<0.01). استفاده از ناتوزايم پلاس در جيره هاي حاوي گندم و گندم + كنجاله كلزا، وزن نسبي اندام هاي گوارشي را نسبت به جيره هاي مشابه بدون آنزيم به طور معني داري كاهش داد (P<0.05). نتايج حاصل از اين آزمايش، بيان گر تاثير مثبت ناتوزايم پلاس بر عملكرد جوجه هاي گوشتي تغذيه شده با جيره هاي حاوي گندم و كنجاله كلزا به ويژه در دوره آغازين مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 76
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی