برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

مقايسه تاثير غلظت هاي مختلف سياه دانه و نانوسيلور بر ميزان رشد باکتري هاي دهاني استرپتوکوکوس موتانس و استرپتوکوکوس سنگوئيس

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، بلوار کشاورز، خیابان شهید عبداله زاده شماره 31، کدپستی 1415663511
 
چکیده: 

سابقه و هدف: با توجه به شيوع باکتري هاي دهاني، عوارض آن ها و افزايش مقاومت ميکروبي و شناخت خواص ضد باکتري نانوسيلور و سياه دانه در اين مطالعه خواص ضد ميکروبي آموکسي سيلين، رقت هاي روغن سياه دانه و نانوسيلور در دانشکده دندانپزشکي دانشگاه شاهد در سال 1390 آزمايش شدند.
مواد و روش ها: در اين تحقيق تجربي - آزمايشگاهي، خواص آنتي باکتريايي غلظت هاي خالص برابر 330 تا 10.312 ميلي گرم بر ميلي ليتر از عصاره روغني سياه دانه و نانوسيلور کلوئيدي در غلظت هاي 3500 تا 
ppm 3.125بر روي 76 نمونه در 2 گروه از باکتري هاي دهاني شامل استرپتوکوکوس موتانس و سنگوئيس با روش ديسک ديفيوژن سنجيده شد و نتايج با خاصيت ديسک استاندارد آموکسي سيلين برابر 25 ميکروگرم مقايسه گرديد. آزمايش ها در پليت هاي حاوي محيط کشت مولر هينتون آگار و با استفاده از باکتري هاي استاندارد معادل غلضت 0.5 مک فارلند انجام و هاله عدم رشد هر ديسک اندازه گيري و نتايج توسط آزمون ANOVA مورد تحليل قرار گرفت.
يافته ها: روغن سياه دانه با غلظت 330 ميلي گرم بر ميلي ليتر و نانوسيلور کلوئيدي در غلظت 
ppm 3500بر عليه باکتري هاي استرپتوکوکوس موتانس داراي هاله عدم رشدي به ترتيب معادل (33.5 - 22 ميلي متر) و براي استرپتو کوکوس سنگوئيس (11 - 9.75 ميلي متر) و آموکسي سيلين 25 ميکرو گرم برابر (21.75 - 19.75 ميلي متر) بود.
نتيجه گيري: محلول نانوسيلور بيشترين خواص ضد باکتريايي را بر عليه هر دو باکتري فوق نشان داد. در مورد باکتري استرپتوکوکوس موتانس ميزان تاثير سياه دانه و آموکسي سيلين تقريبا يکسان بود ولي روغن سياه دانه بيش از آموکسي سيلين روي باکتري استرپتوکوکوس سنگوئيس موثر بود
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

عظیمی لیسار، ح.، و نیاکان، م.، و محمدتقی، گ.، و جعفریان، ز.، و نجفی، ف.، و مصطفوی زاده، س.، و نیاکان، س. (1391). مقایسه تاثیر غلظت های مختلف سیاه دانه و نانوسیلور بر میزان رشد باکتری های دهانی استرپتوکوکوس موتانس و استرپتوکوکوس سنگوئیس. تحقیق در علوم دندانپزشکی, 9(4 (پیاپی 34)), 179-186. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=192874



Vancouver : کپی

عظیمی لیسار حمیدرضا، نیاکان محمد، محمدتقی گلنوش، جعفریان زهرا، نجفی فرهود، مصطفوی زاده سیدمصطفی، نیاکان سارا. مقایسه تاثیر غلظت های مختلف سیاه دانه و نانوسیلور بر میزان رشد باکتری های دهانی استرپتوکوکوس موتانس و استرپتوکوکوس سنگوئیس. تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1391 [cited 2021July24];9(4 (پیاپی 34)):179-186. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=192874



IEEE : کپی

عظیمی لیسار، ح.، نیاکان، م.، محمدتقی، گ.، جعفریان، ز.، نجفی، ف.، مصطفوی زاده، س.، نیاکان، س.، 1391. مقایسه تاثیر غلظت های مختلف سیاه دانه و نانوسیلور بر میزان رشد باکتری های دهانی استرپتوکوکوس موتانس و استرپتوکوکوس سنگوئیس. تحقیق در علوم دندانپزشکی, [online] 9(4 (پیاپی 34)), pp.179-186. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=192874.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 178 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی