5 SID.ir | بررسي اثر روغن كنجد در دوران بارداري و شيردهي روي حافظه موش هاي صحرايي 30 روز بعد از تولد

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر روغن كنجد در دوران بارداري و شيردهي روي حافظه موش هاي صحرايي 30 روز بعد از تولد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* اهواز، دانشگاه شهید چمران، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی
 
چکیده: 

زمينه: با توجه به اثر مثبت روغن كنجد بر دستگاه عصبي و از آنجايي كه اسيدهاي چرب در دوران بارداري براي تكامل دستگاه عصبي و در دوران شيردهي جهت رشد سلول هاي مغزي نوزاد ضروري مي باشند، در اين تحقيق اثر مصرف رژيم غذايي حاوي روغن كنجد به ميزان 10 درصد در دوران بارداري و شيردهي بر روي حافظه موش هاي صحرايي متولد شده در 30 روز بعد از تولد بررسي گرديد.
مواد و روش ها: در اين مطالعه تجربي موش هاي صحرايي ماده و نر بالغ نژاد ويستار به 2 گروه 12 تايي تقسيم شدند (در هر گروه 9 موش ماده و 3 موش نر). گروه كنترل با جيره غذايي معمولي و گروه آزمايش با جيره غذايي حاوي روغن كنجد به ميزان 10 درصد در دوران بارداري و دوران شيردهي تغذيه شدند. زاده هاي نر و ماده گروه ها در سن 30 روزگي جهت بررسي حافظه احترازي غيرفعال با استفاده از دستگاه شاتل باكس تست شدند. تحليل داده ها با استفاده از آناليز واريانس دو طرفه انجام گرفت
.
يافته ها: ميانگين زمان تاخير در ورود به جعبه تاريك در ابتداي آموزش در گروه آزمايش نسبت به گروه كنترل كمتر بود (
P<0.01). ميانگين زمان تاخير در ورود به جعبه تاريك 48 ساعت بعد از آموزش در گروه آزمايش نسبت به گروه كنترل بيشتر بود و ميانگين زمان سپري شده در جعبه تاريك 48 ساعت بعد از آموزش در گروه آزمايش نسبت به گروه كنترل كمتر بود (P<0.001).
نتيجه گيري: يافته ها نشان داد كه مصرف روغن كنجد 10 درصد در دوران بارداري و شيردهي حافظه احترازي غيرفعال پس از 48 ساعت را در موش صحرايي 30 روزه افزايش مي دهد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 811
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی