برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر مصرف خوراکي طولاني مدت عصاره آبي سير بر تغييرات بافتي، پارامترهاي خوني و آنزيمي موش هاي صحرايي نر

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* شهرکرد، رحمتیه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، گروه پاتولوژی
 
چکیده: 

زمينه و هدف: سير از قديمي ترين گياهاني است که به عنوان داروي گياهي در درمان بيماري ها استفاده مي شود. هدف از اين مطالعه بررسي اثرات مزمن خوراکي عصاره سير برتعدادي از پارامترهاي بيوشيميايي خون، پارامترهاي خوني و تاثيرات پاتولوژيک آن بر بافت هاي کبد و کليه موش هاي صحرايي نر بود.
روش بررسي: در اين مطالعه تجربي مداخله اي تعداد 18 سر موش صحرايي نر در سه گروه شش تايي تقسيم شدند. به گروه اول، تحت عنوان گروه کنترل، آب مقطر و به گروه هاي دوم و سوم به ترتيب عصاره سير با دوز 500 و 1000 ميلي گرم به ازاي هر کيلوگرم وزن بدن به مدت 40 روز به صورت خوراکي داده شد. در پايان دوره مطالعه حيوانات بيهوش و نمونه خون جهت مطالعات خون شناسي و فعاليت هاي آنزيمي و نمونه هاي بافت هاي کبد و کليه براي بررسي آسيب هاي بافتي جمع آوري شدند. داده ها با استفاده از آزمون آناليز واريانس يک طرفه و تست تعقيبي دانکن در نرم افزار
SPSS تجزيه و تحليل شدند.
يافته ها: عصاره سير تغييري در فعاليت سرمي آسپارتات آمينوترانسفراز، آلانين آمينوترانسفراز، آلکالين فسفاتاز، نيتروژن اوره خون، کراتينين، کراتين فسفوکيناز، لاکتات دهيدروژناز و شاخصه هاي هماتولوژيک نسبت به گروه کنترل ايجاد نکرد (
P>0.05). يافته هاي ميکروسکوپيک در گروه تيمار عصاره سير با دوز 1000 ميلي گرم به ازاي هر کيلوگرم وزن بدن تخريب گلومرول ها به همراه دژنراسيون توبول هاي کليه و ريخته شدن پرزها بداخل لومن، دژنراسيون و نکروز هپاتوسيت ها و تراوش سلول هاي تک هسته اي در ناحيه فضاي پورت را نشان داد.
نتيجه گيري : نتايج اين مطالعه نشان داد که مصرف سير با دوز زياد باعث تغييرات مورفولوژيک گلبول هاي قرمز خون، نفروتوکسيسيتي و هپاتوتوکسيسيتي مي شود. بنابراين در انجام پروژه هاي تحقيقاتي مي بايستي دوزهاي مناسب سير بصورت پايلوت تعيين شوند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نامجو، ع.، و حیدریان، ا.، و رفیعیان کوپایی، م.، و جعفریان دهکردی، م. (1392). اثر مصرف خوراکی طولانی مدت عصاره آبی سیر بر تغییرات بافتی, پارامترهای خونی و آنزیمی موش های صحرایی نر. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (SHAHREKORD UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCES JOURNAL), 15(1), 103-113. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=192613



Vancouver : کپی

نامجو عبدالرسول، حیدریان اسفندیار، رفیعیان کوپایی محمود، جعفریان دهکردی محسن. اثر مصرف خوراکی طولانی مدت عصاره آبی سیر بر تغییرات بافتی, پارامترهای خونی و آنزیمی موش های صحرایی نر. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (SHAHREKORD UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCES JOURNAL). 1392 [cited 2021July25];15(1):103-113. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=192613



IEEE : کپی

نامجو، ع.، حیدریان، ا.، رفیعیان کوپایی، م.، جعفریان دهکردی، م.، 1392. اثر مصرف خوراکی طولانی مدت عصاره آبی سیر بر تغییرات بافتی, پارامترهای خونی و آنزیمی موش های صحرایی نر. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (SHAHREKORD UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCES JOURNAL), [online] 15(1), pp.103-113. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=192613.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 60 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی