4 SID.ir | بررسي روند تغييرات خواص فيزيكي ميوه خرمالو (رقم خرمندي) در طول دوره انبارماني در شرايط محيطي

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي روند تغييرات خواص فيزيكي ميوه خرمالو (رقم خرمندي) در طول دوره انبارماني در شرايط محيطي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مکانیک ماشین‌های کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
 
چکیده: 

تعيين خواص فيزيكي محصولات كشاورزي به عنوان مبنايي براي طراحي و ساخت ماشين ها و تجهيزات انتقال، درجه بندي، فرآوري و انبارداري محصولات كشاورزي و دستيابي به محصولي با كيفيت بالا هميشه مورد توجه بوده است. در اين مطالعه تغييرات خواص فيزيكي ميوه خرمالو در طول دوره انبارداري مورد بررسي قرار گرفت. طول، عرض، ضخامت، وزن، قطر ميانگين هندسي، قطر ميانگين حسابي، قطر معادل، ضريب كرويت، ضريب رعنايي، مساحت رويه، حجم و ضريب اصطكاك ايستايي خواص فيزيكي بودند كه در اين پژوهش مورد بررسي قرار گرفتند. افزايش مدت زمان نگهداري، موجب كاهش طول ميوه خرمالو از 56.01 به 52.57 ميلي متر، عرض از 54.19 به 50.01 ميلي متر، ضخامت از 36.72 به 32.48، قطر ميانگين هندسي از 48.07 به 44.06 ميلي متر، قطر ميانگين حسابي از 48.95 به 45.06 ميلي متر، قطر معادل از 48.7 به 44.75 ميلي متر، ضريب كرويت از 0.8590 به 0.8383، ضريب رعنايي از 0.6548 به 0.6211، مساحت رويه از 72.99 به 61.41 سانتي متر مربع و حجم از 59.18 به 45.79 سانتي متر مكعب شد. با وجود درصد كاهش وزن در روز هاي سوم، پنجم، هفتم، نهم و يازدهم با مقادير4.16 ، 1.53، 1.78، 1.19 و 1.84، اختلاف معني داري در سطح 5 درصد مشاهده نشد. همچنين ضريب اصطكاك ايستايي نيز در طول دوره انبارداري در تمام سطوح با اختلاف معني داري افزايش يافت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 189
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی