برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
آذر و دي 1391 , دوره  14 , شماره  5 ; از صفحه 74 تا صفحه 82 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي ترکيبات و اثر ضد باکتريايي اسانس سه گياه گشنيز، بومادران و شويد در شرايط آزمايشگاهي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* یاسوج، انتهای بلوار بویراحمد، انتهای بلوار شهید رجایی، درب فجر
 
چکیده: 

زمينه و هدف: در اين پژوهش ترکيبات عمده اسانس سه گياه گشنيز (Coriandrum sativum)، بومادران (Achillea wilhelmsii) و شويد (Anethum graveolens) شناسايي و اثر ضد ميکروبي اين گياهان بر روي چهار باکتري پاتوژن اشيرشياکلي، باسيلوس سرئوس، باسيلوس ليچني فورميس و سودوموناس آئروجينوزا در شرايط آزمايشگاهي بررسي و حداقل غلظت مهارکنندگي (MIC) آنها تعيين شد.
روش بررسي: در اين مطالعه تجربي اسانس گياهان توسط دستگاه کلونجر و به روش تقطير با آب استخراج گرديد. ترکيبات تشکيل دهنده اسانس اين گياهان توسط کروماتوگرافي گازي تجزيه اي
(GC) و گاز کروماتوگراف متصل به طيف سنجي جرمي (GC/MS) مورد شناسايي قرار گرفتند و درصد ترکيبات آنها اندازه گيري شد. براي تعيين MIC هر اسانس بر روي باکتري هاي مورد مطالعه از روش ريز رقت (Micro Dilution) استفاده گرديد.
يافته ها: نتايج نشان داد در اسانس گياهان بومادران، گشنيز و شويد به ترتيب آلفا - پينن،
-Dکارون و لينالول ترکيبات عمده را تشکيل مي دهند. براي مهار رشد باکتري هاي اشيرشياکلي و باسيلوس ليچني فورميس، اسانس شويد با غلظت 312.5 ppm و براي مهار رشد باکتري هاي باسيلوس سرئوس و سودوموناس آئروجينوزا به ترتيب اسانس هاي گيشنيز و بومادران با غلظت هاي 1250 ppm و 312.5 ppm موثرتر واقع شدند.
نتيجه گيري: اسانس هر سه گياه گشنيز، بومادران و شويد اثر ضد ميکروبي قابل توجهي روي باکتري هاي مورد مطالعه داشتند و ممکن است بتوان از آنها به خصوص از شويد در درمان عفونت ها استفاده کرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

قادری، س.، و فلاحتی حسین آباد، ا.، و سرایلو، م.، و قنبری، و. (1391). بررسی ترکیبات و اثر ضد باکتریایی اسانس سه گیاه گشنیز, بومادران و شوید در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (SHAHREKORD UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCES JOURNAL), 14(5), 74-82. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=192512



Vancouver : کپی

قادری سجاد، فلاحتی حسین آباد اصغر، سرایلو محمدحسین، قنبری وحید. بررسی ترکیبات و اثر ضد باکتریایی اسانس سه گیاه گشنیز, بومادران و شوید در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (SHAHREKORD UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCES JOURNAL). 1391 [cited 2021July25];14(5):74-82. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=192512



IEEE : کپی

قادری، س.، فلاحتی حسین آباد، ا.، سرایلو، م.، قنبری، و.، 1391. بررسی ترکیبات و اثر ضد باکتریایی اسانس سه گیاه گشنیز, بومادران و شوید در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (SHAHREKORD UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCES JOURNAL), [online] 14(5), pp.74-82. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=192512.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 249 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی