برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1392 , دوره  23 , شماره  1 ; از صفحه 121 تا صفحه 131 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير پوشش خوراکي کيتوزان با وزن هاي مولکولي و غلظت هاي مختلف بر واکنش هاي اکسايشي مغز پسته

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 

ايران يکي از بزرگترين توليد کننده ها و صادر کننده هاي پسته در جهان است. در صورت نامساعد بودن شرايط انبار ماني، واکنش هاي نامطلوب باعث افت کيفيت محصول مي گردد. اين پژوهش، به منظور بررسي تاثير پوشش خوراکي کيتوزان با اوزان مولکولي و غلظت هاي مختلف بر واکنش هاي اکسايشي در مغز پسته رقم اکبري صورت گرفته است. به اين منظور با استفاده از استيک اسيد %1 (v/vغلظت هاي 0.5، 1 و %1.5 (w/v) کيتوزان با وزن مولکولي پايين و متوسط تهيه گرديد و مغز پسته ها توسط آن محلول ها پوشش دهي شدند. جهت تهيه گروه کنترل، پوشش دهي با آب و محلول استيک اسيد 1% انجام شد. مغز پسته هاي پوشش داده شده در کيسه هاي پلي اتيلني بسته بندي و شش ماه در دما و رطوبت نسبي اتاق (25-27oC و %35-45) نگهداري شدند. در دوره نگهداري، هر دو هفته يک بار اندازه گيري عدد پراکسيد و عدد تيوباربيتوريک اسيد صورت پذيرفت. نتايج نشان داد کيتوزان به طور معني داري(P<0.05)سرعت واکنش هاي اکسايشي را در طول دوره نگهداري کاهش داد، اگر چه فعاليت ضداکسايشي کيتوزان با وزن مولکولي پايين بيشتر از فعاليت ضداکسايشي کيتوزان با وزن مولکولي متوسط بود؛ همچنين در هر دو وزن مولکولي کيتوزان، با افزايش غلظت، افزايش معني داري (P<0.05)‏‏ در اثر ضداکسايشي آنها مشاهده شد. عدد تيوباربيتوريک اسيد مغز پسته ها، به دليل عدم تشکيل ترکيبات ثانويه حاصل از واکنش هاي اکسايشي در اين دوره زماني، همواره صفر بود. بر اساس يافته هاي اين پژوهش، کيتوزان با وزن مولکولي پايين، ماده مناسبي به عنوان پوشش خوراکي در پسته مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مقصودلو، ع.، و مقصودلو، ی. (1392). تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان با وزن های مولکولی و غلظت های مختلف بر واکنش های اکسایشی مغز پسته. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی), 23(1), 121-131. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=192470



Vancouver : کپی

مقصودلو عاطفه، مقصودلو یحیی. تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان با وزن های مولکولی و غلظت های مختلف بر واکنش های اکسایشی مغز پسته. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی). 1392 [cited 2021July30];23(1):121-131. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=192470



IEEE : کپی

مقصودلو، ع.، مقصودلو، ی.، 1392. تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان با وزن های مولکولی و غلظت های مختلف بر واکنش های اکسایشی مغز پسته. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی), [online] 23(1), pp.121-131. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=192470.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 86 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی