مشخصات مقاله عنوان نشریه: پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) اطلاعات شماره: 1392 , دوره 23 , شماره 1 ; از صفحه 107 تا صفحه 119 . عنوان مقاله: مقايسه ويژگي هاي کيفي و خواص آنتي اکسيداني هيبريد بين گونه اي آلو - زردآلو با برخي ارقام آلو و زردآلو در زمان برداشت نویسندگان: حاجيلو جعفر*, فخيم رضايي شبنم, دهقان غلامرضا آدرس: * گروه علوم باغبانی، دانشگاه تبریز چکیده: جهت ارزيابي خصوصيات کيفي و آنتي اکسيداني هيبريد بين گونه اي و مقايسه آن با برخي ارقام آلو و زردآلو، آزمايشي در قالب طرح کاملا تصادفي با 4 رقم زردآلو و 2 رقم آلو همراه با يک هيبريد بين گونه اي آلو - زردآلو تحت شماره KH105 (با 3 تکرار) صورت گرفت. ميوه ها در مرحله رسيدگي فيزيولوژيکي بر اساس شاخص مواد جامد محلول برداشت و سفتي بافت ميوه، اسيديته، درصد مواد جامد محلول، pH، مقدار آسکوربيک اسيد، محتواي فنل و فلاونوئيد کل، ظرفيت آنتي اکسيداني کل ميوه ها مورد اندازه گيري قرار گرفتند. نتايج نشان داد که آلوي شابلون بيشترين سفتي بافت ميوه را داشت. بالاترين و پائينترين محتواي مواد جامد محلول ميوه به ترتيب در رقم نصيري و درشت ملاير ثبت شد. بيشترين مقدار اسيد آسکوربيک ميوه مربوط به رقم قربان مراغه و پائين ترين ميزان آن مربوط به هيبريد بين گونه اي بود. بالاترين محتواي فنل کل ميوه در آلوي شابلون ثبت شد. در کل ميزان فنل کل آلوها و هيبريد بين گونه اي مورد مطالعه به مراتب بيشتر از ارقام زردآلوي مورد مطالعه بود. در خصوص ميزان فلاونوئيد کل ميوه، اختلاف معني داري بين ارقام آلو، زردآلو و هيبريد بين گونه اي آنها وجود نداشت. ميزان فعاليت آنتي اکسيداني ميوه هاي آلو به مراتب بالاتر از ميوه هاي زردآلوي مورد مطالعه بود، در حاليکه ميزان فعاليت آنتي اکسيداني هيبريد بين گونه اي حدواسط بين آلو و زردآلو بود. کلید واژه: آلو(Q2)خصوصيات آنتي اکسيداني(Q2)خصوصيات شيميايي(Q2)زردآلو(Q2)فنل کل(Q1)هيبريد بين گونه اي(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: فراصوتبستنیپکتینامواج فراصوتعمر پس از برداشتخودناسازگاریگرده افشانیگیلاسترکیبات فنولیکفنلترکیبات فنلیDPPH ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: همراهي سويه «ام» ويروس آبله آلو با ريزش ميوه آلو در استان مازندران (گزارش کوتاه علمي)بررسي تغييرات فنل و آنتوسيانين کل در اندام ها و مراحل مختلف رشد ميوه در دو گياه دارويي آلو (.Prunus spinosa L) و ازگيل (.Mespilus germanica L) در رويشگاه هاي طبيعي استان گلستاناثرهاي نوع دانه گرده روي برخي از ويژگي هاي كمي و كيفي ميوه زردآلو تاثير کاربرد محلول پاشي اسيد ساليسيليک قبل از برداشت بر روي ماندگاري، کيفيت پس از برداشت و فعاليت آنتي اکسيداني زردآلو رقم «نوري»برآورد وزن تر و حجم ميوه زردآلو براساس قطر ميوه مقالات همایشی مرتبط: تاثیر تنظیم کننده های رشد گیاهی و زمان محلول پاشی بر خصوصیات کمی و کیفی آلو (.Prunus sp)اثر کم آبیاری تنظیم شده بر عملکرد و کیفیت میوه آلو ژاپنی (Prunus salicina) رقم متلیاثر میزان بار درخت به کیفیت و خواص آنتی اکسیدانی میوه آلوی رقم قطره طلا ناشی از کاربرد بنزیل آدنینبررسی اثر تیمار سایکوسل روی ویژگی های میوه آلومقایسه ارقام آلو جهت استفاده در میان وعده غذایی ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 446 آخرین های بلاگ آموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی