6 SID.ir | مقايسه ويژگي هاي کيفي و خواص آنتي اکسيداني هيبريد بين گونه اي آلو - زردآلو با برخي ارقام آلو و زردآلو در زمان برداشت

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

مقايسه ويژگي هاي کيفي و خواص آنتي اکسيداني هيبريد بين گونه اي آلو - زردآلو با برخي ارقام آلو و زردآلو در زمان برداشت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغباني، دانشگاه تبريز
 
چکیده: 

جهت ارزيابي خصوصيات کيفي و آنتي اکسيداني هيبريد بين گونه اي و مقايسه آن با برخي ارقام آلو و زردآلو، آزمايشي در قالب طرح کاملا تصادفي با 4 رقم زردآلو و 2 رقم آلو همراه با يک هيبريد بين گونه اي آلو - زردآلو تحت شماره KH105 (با 3 تکرار) صورت گرفت. ميوه ها در مرحله رسيدگي فيزيولوژيکي بر اساس شاخص مواد جامد محلول برداشت و سفتي بافت ميوه، اسيديته، درصد مواد جامد محلول، pH، مقدار آسکوربيک اسيد، محتواي فنل و فلاونوئيد کل، ظرفيت آنتي اکسيداني کل ميوه ها مورد اندازه گيري قرار گرفتند. نتايج نشان داد که آلوي شابلون بيشترين سفتي بافت ميوه را داشت. بالاترين و پائينترين محتواي مواد جامد محلول ميوه به ترتيب در رقم نصيري و درشت ملاير ثبت شد. بيشترين مقدار اسيد آسکوربيک ميوه مربوط به رقم قربان مراغه و پائين ترين ميزان آن مربوط به هيبريد بين گونه اي بود. بالاترين محتواي فنل کل ميوه در آلوي شابلون ثبت شد. در کل ميزان فنل کل آلوها و هيبريد بين گونه اي مورد مطالعه به مراتب بيشتر از ارقام زردآلوي مورد مطالعه بود. در خصوص ميزان فلاونوئيد کل ميوه، اختلاف معني داري بين ارقام آلو، زردآلو و هيبريد بين گونه اي آنها وجود نداشت. ميزان فعاليت آنتي اکسيداني ميوه هاي آلو به مراتب بالاتر از ميوه هاي زردآلوي مورد مطالعه بود، در حاليکه ميزان فعاليت آنتي اکسيداني هيبريد بين گونه اي حدواسط بين آلو و زردآلو بود.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 356
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی