مشخصات مقاله عنوان نشریه: پژوهشهاي صنايع غذايي (دانش كشاورزي) اطلاعات شماره: 1392 , دوره 23 , شماره 1 ; از صفحه 37 تا صفحه 45 . عنوان مقاله: تعيين برخي ويژگي هاي خمير و بيسکوئيت غني شده با سبوس جو دوسر نویسندگان: مجذوبي مهسا*, كشني رويا, فرحناكي عسگر آدرس: * بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز چکیده: جو دوسر داراي مقادير قابل توجهي بتاگلوکان است که به همين دليل به عنوان يک غله عملگرا شناخته شده است. بتاگلوکان نوعي فيبر مي باشد که اثرات مطلوبي بر سلامت انسان دارد. از سويي ميانگين مصرف فيبر در رژيم غذايي انسان پائين تر از حد لازم مي باشد. به همين دليل بيماري هايي مانند بيماري هاي قلبي - عروقي و چاقي رو به افزايش مي باشد. هدف اصلي در اين پژوهش، افزايش ميزان فيبر موجود در بيسکوئيت به عنوان يک غذاي مطلوب و با فيبر اندک بود. لذا اثرات جايگزيني مقادير مختلف (0، 5، 10، 15 و 20 درصد) سبوس جو دوسر (به عنوان يک منبع غني فيبر) با آرد گندم بر ويژگي هاي خمير و بيسکوئيت حاصل از آن بررسي گرديد. نتايج نشان داد با افزايش درصد سبوس، مدول يانگ خمير بيسکوئيت افزايش، ولي فنريت و پيوستگي آن کاهش پيدا کرد. همچنين، بافت بيسکوئيت سفت تر و کار لازم براي شکستن آن افزايش يافت. بررسي رنگ نمونه ها نشان داد که رنگ پوسته با افزايش درصد سبوس تيره، قرمزتر وزردتر گرديد. بر اساس نتايج ارزيابي حسي، افزودن بيش از 15% سبوس اثرات نامطلوب قابل توجهي بر ويژگي هاي کيفي نمونه ها داشت. در مجموع استفاده از بيشينه مقدار 15% سبوس جو دوسر در تهيه بيسکويت پيشنهاد گرديد. کلید واژه: فيبر(Q1)بيسکوئيت رژيمي(Q2)سبوس جو دوسر(Q2)ويژگي هاي فيزيکي(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: آردروغناستحکام فشاریLDLویژگی های مقاومتیپالایشویژگی های مکانیکیویژگی های نوری ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: بررسي قابليت استخراج فيبر رژيمي از سبوس برنج و مقايسه خواص عملکردي آن با فيبر تجاري گندمتاثير سبوس گندم تيمار شده به روش هيدروترمال جهت کاهش مقدار اسيد فيتيک بر خصوصيات فيزيکي و حسي بيسکوئيتتاثير فرآوري هيدراتاسيون گرم سبوس گندم با ذرات ريز بر ترکيبات شيميايي آن و خواص نانوايي خميرتاثير افزودن فيبر چغندرقند و سبوس برنج بر رئولوژي خمير و خواص کيفي شيريني لايه اي تخميري (کرواسان)بررسي عملکرد پراکسيد هيدروژن قليايي بر روي ويژگي هاي فيزيکي فيبر رژيمي توليد شده از سبوس گندم مقالات همایشی مرتبط: به کارگیری خمیر ترش سبوس برنج در تولید نان حجیم و بررسی ویژگی های حسی و بافتی آن در طی ماندگاریبهره برداری از سبوس برنج به عنوان منبع درآمد جانبی برای کشاورزان و تولید کنندگان برنجبررسی خصوصیات تغذیه ای و ارگانولپتیکی کیکهای فراسودمند حاصل از سبوس جوی دوسر و دانه کتان به عنوان جایگزین چربیاثر افزودن سطوح مختلف سبوس گندم بر ترکیب شیمیایی، خصوصیات تخمیری، تجزیه پذیری سیلاژ تفاله مرکباتبهینه سازی تولید آنزیم لیپاز با استفاده از سبوس گندم توسط میکروارگانیسم اسپرجیلوس نیجر ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 210 آخرین های بلاگ معرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متن ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی