4 SID.ir | اندازه بهينه توليد در صنايع مواد غذايي و آشاميدني و تغييرات آن طي سال هاي اول برنامه هاي دوم، سوم و چهارم توسعه

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اندازه بهينه توليد در صنايع مواد غذايي و آشاميدني و تغييرات آن طي سال هاي اول برنامه هاي دوم، سوم و چهارم توسعه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه یزد
 
چکیده: 

اگر چه صنايع مواد غذايي و آشاميدني به دليل شرايط و آب و هوايي ايران به عنوان يکي از مزيت هاي نسبي ورود به عرصه تجارت بين الملل قلمداد مي گردد، اما، اين صنعت نتوانسته است متناسب با اين مزيت جايگاه شايسته خود را در بين کشورها کسب نمايد. توليد در اندازه هايي کمتر از اندازه بهينه از اصلي تريت دليل اين موضوع قلمداد شده است. بر اين اساس موضوع اندازه بهينه توليد در اين صنعت، خصوصا براي آگاهي بنگاه هاي جديدالورود، همچنين مفاهيم ظرفيت هاي توليدي رها شده و در نتيجه توانايي هاي بالقوه توليدي از موضوعات کليدي مورد بررسي در اين صنعت محسوب مي شود. موضوعي که تخمين و بررسي روند تغييرات آن هدف اصلي اين مقاله را تشکيل مي دهد. براي تعيين اندازه بهينه توليد يا آنچه از آن به عنوان حداقل اندازه کارآ نيز ياد مي شود از روش کومانور - ويلسون استفاده شده است. داده هاي اين پژوهش نيز داده هاي جمع آوري شده توسط مرکز آمار ايران در سطح بنگاه هاي توليدي صنايع مواد غذايي و آشاميدني در سال هاي نخست برنامه هاي دوم، سوم و چهارم توسعه است. در مجموع نتايج اين بررسي نشان دهنده آن است که اندازه بهينه صنعت مواد غذايي و آشاميدني بر حسب هر دو قيمت جاري و ثابت روندي صعودي داشته و علاوه بر آن، در هر سه مقطع زماني مورد بررسي بيش از 90 درصد از بنگاه هاي اين صنعت در اندازه اي کمتر از اندازه بهينه فعاليت نموده اند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 346
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی