برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1392 , دوره  23 , شماره  1 ; از صفحه 25 تا صفحه 36 .
 
عنوان مقاله: 

اندازه بهينه توليد در صنايع مواد غذايي و آشاميدني و تغييرات آن طي سال هاي اول برنامه هاي دوم، سوم و چهارم توسعه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه یزد
 
چکیده: 

اگر چه صنايع مواد غذايي و آشاميدني به دليل شرايط و آب و هوايي ايران به عنوان يکي از مزيت هاي نسبي ورود به عرصه تجارت بين الملل قلمداد مي گردد، اما، اين صنعت نتوانسته است متناسب با اين مزيت جايگاه شايسته خود را در بين کشورها کسب نمايد. توليد در اندازه هايي کمتر از اندازه بهينه از اصلي تريت دليل اين موضوع قلمداد شده است. بر اين اساس موضوع اندازه بهينه توليد در اين صنعت، خصوصا براي آگاهي بنگاه هاي جديدالورود، همچنين مفاهيم ظرفيت هاي توليدي رها شده و در نتيجه توانايي هاي بالقوه توليدي از موضوعات کليدي مورد بررسي در اين صنعت محسوب مي شود. موضوعي که تخمين و بررسي روند تغييرات آن هدف اصلي اين مقاله را تشکيل مي دهد. براي تعيين اندازه بهينه توليد يا آنچه از آن به عنوان حداقل اندازه کارآ نيز ياد مي شود از روش کومانور - ويلسون استفاده شده است. داده هاي اين پژوهش نيز داده هاي جمع آوري شده توسط مرکز آمار ايران در سطح بنگاه هاي توليدي صنايع مواد غذايي و آشاميدني در سال هاي نخست برنامه هاي دوم، سوم و چهارم توسعه است. در مجموع نتايج اين بررسي نشان دهنده آن است که اندازه بهينه صنعت مواد غذايي و آشاميدني بر حسب هر دو قيمت جاري و ثابت روندي صعودي داشته و علاوه بر آن، در هر سه مقطع زماني مورد بررسي بيش از 90 درصد از بنگاه هاي اين صنعت در اندازه اي کمتر از اندازه بهينه فعاليت نموده اند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

فیض پور، م.، و لطفی، ع.، و امامی میبدی، م. (1392). اندازه بهینه تولید در صنایع مواد غذایی و آشامیدنی و تغییرات آن طی سال های اول برنامه های دوم, سوم و چهارم توسعه. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی), 23(1), 25-36. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=192440



Vancouver : کپی

فیض پور محمدعلی، لطفی عزت اله، امامی میبدی مهدی. اندازه بهینه تولید در صنایع مواد غذایی و آشامیدنی و تغییرات آن طی سال های اول برنامه های دوم, سوم و چهارم توسعه. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی). 1392 [cited 2021April14];23(1):25-36. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=192440



IEEE : کپی

فیض پور، م.، لطفی، ع.، امامی میبدی، م.، 1392. اندازه بهینه تولید در صنایع مواد غذایی و آشامیدنی و تغییرات آن طی سال های اول برنامه های دوم, سوم و چهارم توسعه. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی), [online] 23(1), pp.25-36. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=192440>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 534 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی