برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثرات آكريل آميد بر تغييرات بافتي، پارامترهاي خوني و آنزيمي موش هاي صحرايي نر

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* شهرکرد، رحمتیه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، گروه پاتولوژی
 
چکیده: 

زمينه و هدف: آكريل آميد يك تركيب شيميايي است و در اثر پخت غذاهاي نشاسته اي و سرخ كردن سيب زميني توليد مي شود. اين مطالعه با هدف بررسي اثرات خوراكي آكريل آميد بر تعدادي از آنزيم هاي بيوشيميايي خون، پارامترهاي خوني و تاثيرات پاتولوژيك آن بر بافت هاي مغز، كبد و كليه موش هاي صحرايي نر انجام گرفت
روش بررسي: در اين مطالعه تجربي 20 موش صحرايي نر در دو گروه تقسيم شدند. گروه مورد آكريل آميد با دوز روزانه 20 ميلي گرم به ازاي هر كيلوگرم وزن بدن و گروه كنترل آب مقطر به مدت 40 روز دريافت كردند. در پايان دوره مطالعه، بصورت تصادفي از هر گروه 6 سر موش انتخاب و پس از بيهوشي، نمونه خون جهت مطالعات خون شناسي و بررسي فعاليت تعدادي از آنزيم هاي سرمي گرفته شد. همچنين نمونه بافت هاي كبد، كليه، مغز و عضلات براي بررسي آسيب هاي بافتي جمع آوري شدند. براي تحليل داده ها از آزمون كولموگروف-اسميرنوف و آزمون تي مستقل استفاده شد
.
يافته ها: آكريل آميد باعث كاهش معني دار در فعاليت سرمي آلانين آمينوترانسفراز نسبت به گروه كنترل شد (
P<0.05)، اما تغييري در پروتئين كل، نيتروژن اوره خون، كراتينين و پارامترهاي خوني نسبت به گروه كنترل مشاهده نشد ((P>0.05. افزايش فعاليت هاي آنزيمي كراتين فسفوكيناز و لاكتات دهيدروژناز گروه تيمار نسبت به گروه كنترل معني دار نبود (P>0.05). مطالعات هيستوپاتولوژيك تغييرات دژنراتيو و نكروز در بافت هاي كبد، ساقه مغز و عضلات اسكلتي موش هاي صحرايي گروه مورد نشان دادند.
نتيجه گيري: نتايج اين مطالعه نشان داد كه مصرف آكريل آميد باعث تغييرات بافتي سيستم عصبي، عضلات اسكلتي و كبد موش هاي صحرايي مي شود. بنابراين مي بايستي راهكارهاي مناسبي را براي كاهش مواجهه با آكريل آميد در كارهاي صنعتي و مصارف غذايي بكار برد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 102
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی