برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

شناسايي ترکيبات شيميايي و اثر اسانس گياهان نعنا، ريحان، شويد و جعفري بر قارچ آسپرژيلوس پارازيتيکوس

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین-پیشوا، گروه میکروبیولوژی
 
چکیده: 

سابقه و هدف: در اين مطالعه اثرات ضدقارچي اسانس گياهان نعنا، شويد، جعفري و ريحان بر روي قارچ سم زاي آسپرژيلوس پارازيتيکوس استاندارد مورد بررسي قرار گرفت. همچنين ترکيبات شيميايي تشکيل دهنده اسانس گياهان ذكر شده تعيين گرديد.
مواد و روش ها: در ابتدا اسانس گياهان با روش تبخير آبي از گياه خشک به دست آمدند. سپس براي شناسايي ترکيبات شيميايي آن ها از روش
GC/MS استفاده شد. حداقل غلظت بازدارنده رشد با روش تعيين غلظت متوالي تعيين گرديد.
يافته ها: مهم ترين ترکيبات تشکيل دهنده نعنا: بنزن برومو فنوکسي متيل دي متوکسي، ريحان: اتيل دکبوران، شويد: دي متيل دکربا دکبوران و جعفري: متيل آنتراسن بود. غلظت بازدارنده براي نعنا، شويد، ريحان و جعفري به ترتيب
1.5، 1.5، 3 و 4 ميکروليتر در ميلي ليتر محاسبه گرديد. اثر ضدقارچي با توجه به غلظت و ترکيب اسانس به کار رفته متفاوت بود. اين اثر در دو گياه نعنا و شويد مشابه و بيش از دو گياه ديگر مشاهده شد.
نتيجه گيري: نتايج اين مطالعه نشان داد که اسانس هاي گياهي به کار رفته در اين پژوهش داراي اثر ضدقارچي بسيار قوي مي باشند. بنابراين مي توانند به عنوان عواملي محافظت کننده در جلوگيري از آلودگي برخي از مواد غذايي با قارچ هاي آلوده کننده سم زا به کار روند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نوربخش، ف.، و رضایی، س.، و عرب، م. (1389). شناسایی ترکیبات شیمیایی و اثر اسانس گیاهان نعنا, ریحان, شوید و جعفری بر قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس. دنیای میکروب ها, 3(2 (پیاپی 7)), 129-136. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=192234



Vancouver : کپی

نوربخش فاطمه، رضایی ساسان، عرب مرجان. شناسایی ترکیبات شیمیایی و اثر اسانس گیاهان نعنا, ریحان, شوید و جعفری بر قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس. دنیای میکروب ها. 1389 [cited 2021July30];3(2 (پیاپی 7)):129-136. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=192234



IEEE : کپی

نوربخش، ف.، رضایی، س.، عرب، م.، 1389. شناسایی ترکیبات شیمیایی و اثر اسانس گیاهان نعنا, ریحان, شوید و جعفری بر قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس. دنیای میکروب ها, [online] 3(2 (پیاپی 7)), pp.129-136. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=192234.



 

 
بازدید یکساله 312 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی