برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي سوگيري توجه، سبک هاي خوردن، و نمايه توده بدني در افراد رژيم گيرنده و عادي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه روان شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهاني، چاقي و اضافه وزن يکي از معضلاتي است که سلامت جمعيت بسياري از کشورهاي جهان، از جمله ايران را تهديد مي کند. بررسي مطالعات پيشين نشان مي دهد که عوامل شناختي، به ويژه سوگيري توجه، نقشي مهمي در ناکامي کساني که به منظور کاهش وزن، تحت رژيم درماني قرار مي گيرند، ايفا مي کند. همچنين، نتايج پژوهش هاي صورت گرفته حاکي از آن است که سبک خوردن افراد، عامل مهمي در پيش بيني ميزان موفقيت آنها در رسيدن به هدف کاهش وزن است. هدف پژوهش حاضر بررسي ارتباط عوامل فوق در جامعه ايراني است.
روش: در پژوهش حاضر رابطه بين سوگيري توجه، سبک هاي خوردن، و تعامل اين دو در كساني كه تحت رژيم كاهش وزن بودند (34 نفر) و در افراد عادي (35 نفر) مورد بررسي قرار گرفت؛ اين افراد واجد ملاك هاي پر اشتهايي رواني و بي اشتهايي رواني نبودند. براي سنجش سوگيري توجه از نسخه تطبيق يافته آزمون استروپ هيجاني و براي سنجش سبک خوردن غالب از پرسشنامه عادات خوردن داچ استفاده شد
.
يافته ها: نتايج تحليل واريانس چندمتغيري حاکي از آن بود که سوگيري توجه خوراكي و نمايه توده بدني در رژيم گيرندگان، بيش از افراد عادي است. همچنين، اغلب افرادي که رژيم غذايي داشتند، در مقياس هاي خوردن بازداري شده و خوردن هيجاني نمرات بالاتري را نسبت به گروه غير رژيم گيرندگان کسب کردند
.
نتيجه گيري: رژيم گرفتن مي تواند با افزايش سوگيري توجه و غلبه سبک خوردن بازداري شده و هيجاني همراه باشد. اين عوامل در چارچوب نظريه انگيزشي مي توانند شکست در رِژيم درماني را تبيين کنند
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 179 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی