برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثرات سطوح مختلف پودر دانه سماق بر رشد، فراسنجه هاي خوني و خصوصيات لاشه جوجه هاي گوشتي تحت استرس گرمايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
 
چکیده: 

اين تحقيق به منظور بررسي اثرات سطوح مختلف صفر، 0.25، 0.5و 1 درصد پودر دانه سماق يا 100 ميلي گرم در كيلوگرم آلفا توكوفرول استات (ويتامين (E بر رشد، فراسنجه هاي خوني و خصوصيات لاشه جوجه هاي گوشتي تحت استرس گرمايي انجام گرفت. 250 قطعه جوجه نر يك روزه سويه راس (308) در قالب يك طرح كاملا تصادفي با 5 تيمار و 5 تكرار (10 جوجه براي هر تكرار) به ازاي هر تيمار مورد استفاده قرار گرفت. نتايج آزمايش اخير نشان داد كه تفاوت معني داري بين افزايش وزن بدن و مصرف خوراك جوجه هاي تيمارهاي مختلف آزمايشي در كل دوره آزمايشي وجود ندارد. اگرچه تفاوت معني داري بين ضريب تبديل خوراك جوجه هاي تيمارهاي مختلف در كل دوره مشاهده نشد ولي تمايل به معني دار شدن قوي براي ضريب تبديل مشاهده شد (P=0.08) و جوجه هاي تغذيه شده با ويتامين E و 0.5 درصد پودر دانه سماق ضريب تبديل پايين تري از نظر عددي در مقايسه با جوجه هاي ساير تيمارهاي آزمايشي نشان دادند. غلظت پروتئين تام خون جوجه هاي تغذيه شده با همه سطوح مختلف پودر دانه سماق و همچنين ويتامين E به طور معني داري پايين تر از مقدار مربوط به جوجه هاي تيمار شاهد بود (P<0.05)، همچنين استفاده از سطوح مختلف پودر دانه سماق تاثيري بر خصوصيات لاشه از جمله وزن نسبي ران، سينه، چربي محوطه بطني، كبد و قلب و همچنين طول و وزن نسبي روده كوچك نداشت. هيچكدام از فراسنجه هاي كلسترول، تري گليسريد و هموگلوبين تحت تاثير تيمارهاي آزمايشي قرار نگرفت. در مقايسات مستقل نيز مصرف پودر دانه سماق در مقايسه با گروه كنترل باعث افزايش هماتوكريت خون شد (P<0.05). به طور کلي اثرات آنتي اكسيداني سماق از طريق كاهش آسيب پروتئين هاي بافتي ناشي از استرس گرمايي منجر به كاهش پروتئين خون جوجه هاي گوشتي مي گردد و از اين طريق باعث بهبود جزئي ضريب تبديل مي گردد ولي تاثيري بر افزايش وزن و مصرف خوراك ندارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 138
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی