برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر روش هاي تولک بري بر عملکرد كمي و كيفي تخم مرغ، فراسنجه هاي پلاسما و وزن اندام هاي بدن مرغان تخم گذار

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشگاه بوعلی سینا همدان
 
چکیده: 

اين آزمايش با هدف ارزيابي اثر روش هاي تولک بري با يک ماده خوراکي بر عملکرد، فراسنجه هاي پلاسما، وزن اندام هاي داخلي بدن و کيفيت تخم مرغ در مرغان تخم گذار انجام شد. تيمارهاي آزمايشي شامل گرسنگي كامل، دسترسي کامل به ذرت، يونجه و برگ يونجه در مقابل دسترسي کامل به خوراک (تيمار شاهد) بودند. نتايج نشان داد که در دوره تولک بري، تيمار يونجه زودتر از ساير تيمارها توليد تخم مرغ را قطع کرد. در پايان دوره تولک بري سطح فسفر پلاسما براي تيمارهاي يونجه و برگ يونجه؛ کلسيم و کلسترول پلاسما در تيمار شاهد بالاتر از ديگر تيمارها بود. وزن تخمدان، اويدوکت و کبد تيمارهاي تولک رفته کمتر از شاهد بود. همچنين پيش معده+سنگدان تيمارهاي يونجه و برگ يونجه وزن بالاتري داشتند. وزن روده و سطح گلوکز پلاسما بين تيمارها تفاوت معني داري نداشت. در دوره پس ازتولک بري، مرغان تغذيه شده با ذرت زودتر از ساير تيمارها توليد را از سر گرفته و به 10 و 50 درصد توليد رسيدند، اما تيمار گرسنگي اثر مخالفي را نشان داد. در هفته 3 تا 9 پس از تولک بري توليد، وزن و توده تخم مرغ براي تيمار برگ يونجه بيش تر و مصرف خوراک و ضريب تبديل غذايي کم تر از ساير تيمارها بود. در هفته 4 پس از تولک بري، درصد سفيده تخم مرغ در تيمار شاهد بيش تر و درصد زرده آن کم تر از ساير تيمارها بود. درصد و قطر پوسته تخم مرغ در تيمار ذرت بيشترين مقدار را داشته است. تخم مرغان تولک رفته با يونجه و برگ يونجه ارتفاع سفيده و زرده و واحد هاو بيش تري نسبت به ديگر برنامه هاي تولک بري داشته است. بر اساس نتايج اين آزمايش مي توان تولک بري با استفاده از يونجه يا برگ يونجه را به عنوان روش جايگزين تولک بري با گرسنگي کامل پيشنهاد کرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

ساکی، ع.، و طباطبایی، م.، و عربی، ح.، و احمدی، ا.، و حسینی سیر، س. (1391). اثر روش های تولک بری بر عملکرد کمی و کیفی تخم مرغ, فراسنجه های پلاسما و وزن اندام های بدن مرغان تخم گذار. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 25(4 (پیاپی 97)), 33-42. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=191566



Vancouver : کپی

ساکی علی ‌اصغر، طباطبایی محمدمهدی، عربی حسنعلی، احمدی احمد، حسینی سیر سیدعلی. اثر روش های تولک بری بر عملکرد کمی و کیفی تخم مرغ, فراسنجه های پلاسما و وزن اندام های بدن مرغان تخم گذار. علوم دامی (پژوهش و سازندگی). 1391 [cited 2021July25];25(4 (پیاپی 97)):33-42. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=191566



IEEE : کپی

ساکی، ع.، طباطبایی، م.، عربی، ح.، احمدی، ا.، حسینی سیر، س.، 1391. اثر روش های تولک بری بر عملکرد کمی و کیفی تخم مرغ, فراسنجه های پلاسما و وزن اندام های بدن مرغان تخم گذار. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), [online] 25(4 (پیاپی 97)), pp.33-42. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=191566.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 108 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی