5 SID.ir | تاثير عصاره گارسينيا کامبوجيا (Garcinia cambogia) بر وزن گيري، دريافت غذا و ضريب تبديل مواد غذايي و نيز ميزان پروتئين واکنشگر C و اسيدهاي چرب غير استريفيه سرم در موش هاي صحرايي تغذيه شده با جيره آتروژنيک

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تاثير عصاره گارسينيا کامبوجيا (Garcinia cambogia) بر وزن گيري، دريافت غذا و ضريب تبديل مواد غذايي و نيز ميزان پروتئين واکنشگر C و اسيدهاي چرب غير استريفيه سرم در موش هاي صحرايي تغذيه شده با جيره آتروژنيک

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

مطالعه حاضر با هدف ارزيابي اثر بهبود دهنده عصاره گارسينيا کامبوجيا بر شاخص هاي مربوط به عملکرد و نيز ميزان پروتئين واکنشگر C و اسيدهاي چرب غير استريفيه سرم موش هاي صحرايي تغذيه شده با جيره آتروژنيک انجام شد. سي موش صحرايي ماده يک ساله از نژاد Sprague-Dawley به طور تصادفي به سه گروه آزمايشي، هر کدام 10 حيوان، تقسيم شدند. گروه شاهد با جيره پايه (حاوي 2% روغن مايع گياهي و صفر درصد کلسترول) تغذيه شد، حال آن که جيره غذايي موش هاي گروه هاي دو و سه حاوي روغن گياهي (2% روغن گياهي مايع و 5% روغن گياهي هيدروژنه) و 3% کلسترول بود. از روز چهل و پنجم به ميزان 4.5% عصاره گارسينيا کامبوجيا به جيره گروه سه اضافه شد. پارامترهاي مربوط به عملکرد در گروه سه به نحو معني داري از ديگر گروه ها کمتر بود. ميزان اسيدهاي چرب غير استريفيه سرم در روز 45 در گروه سه بيش از کنترل و در روز 75 بيش از ساير گروه ها بود. ميزان پروتئين واکنشگر C سرم تفاوت معني داري در ميان گروه ها نداشت. در کل نتيجه گرفته مي شود که عصاره گارسينيا کامبوجيا به دليل توانايي در کاهش دادن شاخص هاي عملکرد، ممکن است به عنوان ابزار جديدي در مديريت وزن بدن قابل استفاده باشد. به علاوه، مطالعه حاضر نشان مي دهد که دوزهاي بالاي اين عصاره مي تواند موجب افزايش قابل توجه در غلظت اسيدهاي چرب غير استريفيه سرم شود که احتمالا ناشي از افزايش تجزيه چربي هاي بدن است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 0
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی