مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله تحقيقات دامپزشكي ايران (دانشگاه شيراز) اطلاعات شماره: 1391 , دوره 13 , شماره 4 (مسلسل 41) ; از صفحه 303 تا صفحه 309 . عنوان مقاله: بررسي اثرات افزودني هاي باکتريايي همگن توليد کننده اسيد لاکتيک بر خصوصيات تخميري و ارزش تغذيه اي سيلاژ ذرت با ماده خشک پايين نویسندگان: صادقي خالد, خوروش محمد, قرباني غلامرضا, فروزمند مسيح اله, برومند مسعود, هاشم زاده سيگاري فرزاد آدرس: چکیده: هدف از تحقيق حاضر بررسي اثرات افزودني هاي باکتريايي همگن توليد کننده اسيد لاکتيک بر خصوصيات تخميري و ارزش تغذيه اي سيلاژ ذرت با ماده خشک پايين در سيلوهاي آزمايشگاهي بود. علوفه ذرت در مرحله شيري (حاوي 22.8% ماده خشک) برداشت و به قطعات 2.5 سانتي متري خرد و در 18 سيلوي آزمايشگاهي (3.8 ليتري) براي هر تيمار، سيلو شد. تيمارها شامل 1) کنترل (بدون افزودني باکتريايي)، 2) تيمار حاوي افزودني باکتريايي اکوسايل (شامل لاکتوباسيلوس پلانتاروم) و 3) تيمار حاوي افزودني باکتريايي بيوتال (شامل لاکتوباسيلوس پلانتاروم، پديوکوکوس پنتازئوس و پروپيوني باکتر فرودنرچي) بودند. در روزهاي 3، 6، 12، 16، 21 و 90 پس از سيلو شدن، سه سيلو براي هر تيمار باز و نمونه برداري انجام شد. هيچ يک از افزودني هاي باکتريايي خصوصيات تخميري سيلاژ ذرت با ماده خشک پايين را در مقايسه با تيمار شاهد بهبود ندادند. ديواره سلولي، ديواره سلولي منهاي همي سلولز، پروتئين خام و کربوهيدرات هاي محلول در آب تحت تاثير افزودني هاي باکتريايي قرار نگرفت (P>0.05). تيمار شاهد حاوي مقدار بيشتري اسيد استيک و مقدار کمتري اتانول نسبت به تيمارهاي ديگر بود. سيلاژهاي تلقيح شده با بيوتال حاوي بيشترين مقدار نيتروژن آمونياکي بودند (P<0.05). تجزيه پذيري آزمايشگاهي ماده خشک سيلاژهاي شاهد بيشتر از سيلاژهاي ديگر بود (P<0.05). به طور کلي، نتايج نشان داد که باکتري هاي همگن توليد کننده اسيد لاکتيک استفاده شده در اين تحقيق، خصوصيات تخميري و ارزش غذايي سيلاژ ذرت حاوي ماده خشک پايين را بهبود ندادند. کلید واژه: سيلاژ ذرت با ماده خشک پايين(Q2)خصوصيات تخميري(Q2)افزودني باکتريايي(Q2)ارزش غذايي(Q3) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: عناصر معدنیماده خشک قابل هضمکیفیت علوفهقابلیت هضم ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: بررسي امکان بهبود کيفيت ذرت سيلو شده و کاهش مدت زمان عمل آوري آن با استفاده از افزودني هاي ميکروبيتاثير جايگزيني سيلاژ ذرت با سيلاژ سورگوم شيرين بر قابليت هضم و عملکرد گاوهاي شيرياثر افزودني باکتريايي و مواد جاذب رطوبت بر قابليت تخمير و ترکيب مواد مغذي سيلاژ تفاله چغندرقند با استفاده از سيلوهاي آزمايشگاهياثر افزودني هاي ميكروبي و اسيد فرميك بر تركيب شيميايي، تجزيه پذيري شكمبه اي و قابليت هضم سيلاژ ذرت در گوسفنداثر افزودني هاي مختلف بر کيفيت تخمير سيلوي ارزن در شرايط آزمايشگاهي مقالات همایشی مرتبط: تاثیر استفاده از افزودنی باکتریایی و روغن های اسانسی بر ترکیب شیمیایی سیلاژ ذرت (تغذیه و مدیریت پرورش دام (نشخوارکنندگان))بررسی سطوح مختلف افزودن باکتری (لاکتوباسیلوس پلانتاروم) به سیلاژ علوفه نی و مقایسه آن با سیلاژ ذرتتاثیر عمل آوری سیلاژ علوفه نی با افزودنی میکروبی (لاکتوباسیلوس پلانتاروم) و مقایسه آن با سیلاژ ذرت در پروارندی گوساله ای نر گاومیشاثر تلقیح باکتریایی و روغن های اسانسی نعناع، مرزه و زیره بر فراسنجه های تولید گاز سیلاژ ذرت (تغذیه و مدیریت پرورش دام (نشخوارکنندگان))تاثیرافزودنی باکتریایی و اسانس های روغنی بر قابلیت هضم، فراسنجه های تخمیری و تولید توده میکروبی سیلاژ ذرت (تغذیه و مدیریت پرورش دام (نشخوارکنندگان)) ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 218 آخرین های بلاگ معرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متن ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی