5 SID.ir | تاثير ضد ميکروبي و خواص آنتي اکسيداني و سميت سلولي اسانس شويد (.Anethum graveolens L)

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تاثير ضد ميکروبي و خواص آنتي اکسيداني و سميت سلولي اسانس شويد (.Anethum graveolens L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده علوم پایه، دانشگاه شاهد، تهران
 
چکیده: 

روغن هاي اسانسي با خاصيت خوب آنتي اکسيداني مي توانند براي اهداف درماني، تغذيه اي و نگهداري مواد غذايي مورد استفاده قرار گيرند. با توجه به گسترش مصرف فرآورده هاي گياهان دارويي، لازم است جوانب مختلف اين محصولات به جهت کاربردهاي مفيد و ضررهاي احتمالي آنها در سلامتي انسان مورد توجه قرار گيرد. در مطالعه حاضر فعاليت هاي ضدميكروبي، آنتي اکسيداني و سميت سلولي اسانس خالص شويد (Anethum graveolens L.) تازه و شويد تجاري مورد آزمايش قرار گرفت. نماي حساسيتي ميکروارگانيسم ها در برابر اسانس شويد بر اساس حساسترين به مقاومترين به ترتيب C. albicans>S. aureus>E. coli>P. aeruginosa بود. حداقل غلظت هاي مهاركنندگي (MIC) و كشندگي (MBC) اسانس ها تعيين گرديد. اسانس شويد خاصيت كشندگي و مهاركنندگي ميكروبي خوبي بجز در خصوص Pseudomonas aeruginosa نشان داد. خاصيت آنتي اکسيداني اسانس با روش بتا-کاروتين زدايي و راديکال زدايي انجام و نتايج مقايسه اي آنها با آنتي اکسيدان هاي سنتتيک BHT و BHA استاندارد انجام شد. بازدارندگي پراکسيداسيون ليپيد به وسيله اسانس ها با قدرت آنتي اکسيدان هاي سنتتيک قابل مقايسه بود. مقدار اسانس لازم براي 50% راديكال زدايي اسانس شويد تازه mg/ml6.7 با محتواي فنلي 174.91mg و اسانس شويد تجاري برابر 10.53 mg/ml با محتواي فنلي 4.34mg بود IC50 .روغن هاي اسانسي شويد تازه و تجاري تاثير سميت سلولي بر سلول هاي خون محيطي به ترتيب 7 mg/ml و 3042 mg/ml و در خصوص سلول هاي سرطاني هلا برابر 8.51 mg/ml وmg/ml  205.65 بود. بنابراين نتايج نشان مي دهند که روغن هاي اسانسي شويد با احتياط و پس از تعيين دوز مورد مصرف قرار گيرند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 287
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی