نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير ضد ميکروبي و خواص آنتي اکسيداني و سميت سلولي اسانس شويد (.Anethum graveolens L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده علوم پایه، دانشگاه شاهد، تهران
 
چکیده: 
روغن هاي اسانسي با خاصيت خوب آنتي اکسيداني مي توانند براي اهداف درماني، تغذيه اي و نگهداري مواد غذايي مورد استفاده قرار گيرند. با توجه به گسترش مصرف فرآورده هاي گياهان دارويي، لازم است جوانب مختلف اين محصولات به جهت کاربردهاي مفيد و ضررهاي احتمالي آنها در سلامتي انسان مورد توجه قرار گيرد. در مطالعه حاضر فعاليت هاي ضدميكروبي، آنتي اکسيداني و سميت سلولي اسانس خالص شويد (Anethum graveolens L.) تازه و شويد تجاري مورد آزمايش قرار گرفت. نماي حساسيتي ميکروارگانيسم ها در برابر اسانس شويد بر اساس حساسترين به مقاومترين به ترتيب C. albicans>S. aureus>E. coli>P. aeruginosa بود. حداقل غلظت هاي مهاركنندگي (MIC) و كشندگي (MBC) اسانس ها تعيين گرديد. اسانس شويد خاصيت كشندگي و مهاركنندگي ميكروبي خوبي بجز در خصوص Pseudomonas aeruginosa نشان داد. خاصيت آنتي اکسيداني اسانس با روش بتا-کاروتين زدايي و راديکال زدايي انجام و نتايج مقايسه اي آنها با آنتي اکسيدان هاي سنتتيک BHT و BHA استاندارد انجام شد. بازدارندگي پراکسيداسيون ليپيد به وسيله اسانس ها با قدرت آنتي اکسيدان هاي سنتتيک قابل مقايسه بود. مقدار اسانس لازم براي 50% راديكال زدايي اسانس شويد تازه mg/ml6.7 با محتواي فنلي 174.91mg و اسانس شويد تجاري برابر 10.53 mg/ml با محتواي فنلي 4.34mg بود IC50 .روغن هاي اسانسي شويد تازه و تجاري تاثير سميت سلولي بر سلول هاي خون محيطي به ترتيب 7 mg/ml و 3042 mg/ml و در خصوص سلول هاي سرطاني هلا برابر 8.51 mg/ml وmg/ml  205.65 بود. بنابراين نتايج نشان مي دهند که روغن هاي اسانسي شويد با احتياط و پس از تعيين دوز مورد مصرف قرار گيرند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

داداش پور، م.، و رسولی، ا.، و سفیدکن، ف.، و تقی زاده، م.، و درویش علیپورآستانه، ش. (1392). تاثیر ضد میکروبی و خواص آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی اسانس شوید (.Anethum graveolens L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 29(1 (پیاپی 59)), 63-73. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=191374



Vancouver : کپی

داداش پور مهدی، رسولی ایرج، سفیدکن فاطمه، تقی زاده مسعود، درویش علیپورآستانه شکیبا. تاثیر ضد میکروبی و خواص آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی اسانس شوید (.Anethum graveolens L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. 1392 [cited 2022August16];29(1 (پیاپی 59)):63-73. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=191374



IEEE : کپی

داداش پور، م.، رسولی، ا.، سفیدکن، ف.، تقی زاده، م.، درویش علیپورآستانه، ش.، 1392. تاثیر ضد میکروبی و خواص آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی اسانس شوید (.Anethum graveolens L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, [online] 29(1 (پیاپی 59)), pp.63-73. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=191374.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 237 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی