برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

مقايسه اثر افزودن پنج عصاره گياهي و آنتي بيوتيک ويرجينيامايسين بر ليپيدهاي سرم، درصد هتروفيل و لنفوسيت و نسبت هتروفيل به لنفوسيت در جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه پرورش و مدیریت تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
 
چکیده: 

در سال هاي اخير توجه خاصي به پرورش و توليد طيور گوشتي شده است. در اين راستا استفاده از گياهان دارويي به عنوان بهبوددهنده هاي رشد مورد توجه قرار گرفت. خاصيت هيپوليپيديميک و آنتي اکسيداني بسياري از گياهان دارويي و عصاره هاي آنها به اثبات رسيد. هدف از اين پژوهش، مقايسه اثر هيپوليپيديميک پنج عصاره گياهي و آنتي بيوتيک ويرجينيامايسين به عنوان بهبوددهنده هاي رشد در صنعت طيور است. تعداد 720 قطعه جوجه گوشتي نر سويه راس به طور تصادفي به 9 تيمار و 4 تکرار (تعداد 20 پرنده در هر تکرار) تقسيم شدند. تيمارها به ترتيب شال: عصاره آويشن (Thymus vulgaris)، سير (Allium sativum)، کاکوتي (Thymus kotschyanus)، مريم گلي (Salvia officinalis)، نعناع (Mentha piperita)، مخلوط آويشن و نعناع و تيمار مخلوط کاکوتي و مريم گلي با دوز مصرف 1%، آنتي بيوتيک ويرجينيامايسين با دوز مصرف 15 ppm و گروه شاهد بدون هيچ يک از افزودني ها بود. کلسترول تام (TC)، تري گليسريد (TG)،-LDL کلسترول (LDL) و - HDLکلسترول (HDL) سرم در پايان دوره پرورش (42 روزگي) تعيين شدند. بين عصاره هاي استفاده شده عصاره سير به طور معني داري TC، TG و LDL را کاهش و سطح HDL را افزايش داد. نسبت هتروفيل به لنفوسيت تحت تاثير تيمارهاي آزمايشي قرار نگرفت و بالاترين و پايينترين نسبت فوق به ترتيب در تيمارهاي نعناع و سير مشاهده شد. البته عصاره هاي گياهي استفاده شده فاکتورهاي خوني را در مقايسه با گروه هاي آنتي بيوتيک و شاهد، بهبود دادند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

عالم پور، م.، و رحیمی، ش.، و کریمی ترشیزی، م. (1392). مقایسه اثر افزودن پنج عصاره گیاهی و آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین بر لیپیدهای سرم, درصد هتروفیل و لنفوسیت و نسبت هتروفیل به لنفوسیت در جوجه های گوشتی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 29(1 (پیاپی 59)), 1-10. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=191359



Vancouver : کپی

عالم پور مریم، رحیمی شعبان، کریمی ترشیزی محمدامیر. مقایسه اثر افزودن پنج عصاره گیاهی و آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین بر لیپیدهای سرم, درصد هتروفیل و لنفوسیت و نسبت هتروفیل به لنفوسیت در جوجه های گوشتی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. 1392 [cited 2021August02];29(1 (پیاپی 59)):1-10. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=191359



IEEE : کپی

عالم پور، م.، رحیمی، ش.، کریمی ترشیزی، م.، 1392. مقایسه اثر افزودن پنج عصاره گیاهی و آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین بر لیپیدهای سرم, درصد هتروفیل و لنفوسیت و نسبت هتروفیل به لنفوسیت در جوجه های گوشتی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, [online] 29(1 (پیاپی 59)), pp.1-10. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=191359.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 574 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی