برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1391 , دوره  9 , شماره  3 (پياپي 35) ; از صفحه 264 تا صفحه 272 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي الگوي مصرف غذايي در دانش آموزان مدارس راهنمايي دخترانه شهر بيرجند

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بیرجند، خیابان غفاری، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دانشکده بهداشت
 
چکیده: 
زمينه و هدف: الگوي تغذيه اي مناسب، نقش مهمي در جهت تامين و حفظ سلامتي دختران دارد. يكي از الويت هاي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، آموزش تغذيه صحيح در دوران بلوغ مي باشد. آگاهي از الگوهاي تغذيه اي اين گروه سني، در طراحي و اجراي برنامه هاي تغذيه اي سودمند خواهد بود. مطالعه حاضر با هدف تعيين الگوي مصرف غذايي در دانش آموزان مدارس راهنمايي دخترانه انجام شد.روش تحقيق: در اين مطالعه توصيفي- تحليلي و مقطعي، تعداد 385 دانش آموز مدارس راهنمايي دخترانه بيرجند به روش چندمرحله اي تصادفي انتخاب شدند. ابزار جمع آوري داده ها شامل پرسشنامه مربوط به مشخصات فردي، يادآور 24 ساعته غذايي و دفعات مصرف در يک هفته گذشته بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون کاي اسکوئر و آناليز واريانس يک طرفه، در سطح معني داري P<0.05 تجزيه و تحليل شدند.يافته ها: 141 دانش آموز (36.6%) به طور روزانه صبحانه مصرف مي کردند. تعداد ميان وعده هاي مصرف شده، در طي يک هفته گذشته 3.1±4.55 و بيشترين ميان وعده مصرفي، نان و پنير با 44.7% (172 نفر) و کمترين ميان وعده چيپس و پفک با 8.3% (32 نفر) گزارش شد. ميانگين دريافت گروه هاي غذايي در طي 24 ساعت گذشته شامل نان و غلات 2.27±4.92 (مقدار توصيه شده 11-6 واحد)، ميوه و سبزيجات 2.17±4.46 (مقدار توصيه شده 5-9 واحد)، شير و لبنيات 1.4±2 (مقدار توصيه شده 2-3 واحد)، گوشت و جانشين ها 1.5±2.9 (مقدار توصيه شده 2-3 واحد) بود. بين مصرف روزانه گوشت با شغل پدر و بين مصرف روزانه ميوه و سبزيجات با شغل مادر ارتباط معني داري ديده شد؛ همچنين بين ميانگين ميزان مصرف روزانه برخي گروه هاي غذايي با منطقه محل تحصيل و سطح تحصيلات مادر و پدر اختلاف معني داري ديده شد.نتيجه گيري: با توجه به يافته هاي اين تحقيق، آموزش به منظور اصلاح عادات غذايي با هدف انطباق با هرم راهنماي غذايي توصيه مي شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نمکین، ک.، و معاشری، ب.، و خسروی، س. (1391). بررسی الگوی مصرف غذایی در دانش آموزان مدارس راهنمایی دخترانه شهر بیرجند. مراقبت های نوین, 9(3 (پیاپی 35)), 264-272. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=190674



Vancouver : کپی

نمکین کوکب، معاشری بی بی نرگس، خسروی سمیه. بررسی الگوی مصرف غذایی در دانش آموزان مدارس راهنمایی دخترانه شهر بیرجند. مراقبت های نوین. 1391 [cited 2022January29];9(3 (پیاپی 35)):264-272. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=190674



IEEE : کپی

نمکین، ک.، معاشری، ب.، خسروی، س.، 1391. بررسی الگوی مصرف غذایی در دانش آموزان مدارس راهنمایی دخترانه شهر بیرجند. مراقبت های نوین, [online] 9(3 (پیاپی 35)), pp.264-272. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=190674.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 291 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی