مشخصات مقاله عنوان نشریه: دنياي ميكروب ها اطلاعات شماره: بهار 1389 , دوره 3 , شماره 1 (پياپي 6) ; از صفحه 40 تا صفحه 47 . عنوان مقاله: ارزيابي شيوع ژن هاي بيماري زاي سويه هاي اشريشيا کلي توليد كننده شيگا توكسين در فروشگاه هاي عرضه کننده آب ميوه و سبزيجات در شهرستان شيراز نویسندگان: شاه ايلي مرجان, كارگر محمد*, رضاييان عباسعلي, همايون مريم, كارگر مهدي, قرباني داليني صادق آدرس: * دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم، گروه میکروبیولوژی چکیده: زمينه و هدف: سويه هاي اشريشيا کلي توليد كننده شيگا توكسين مي توانند انسان ها را از طريق مصرف غذاهاي حيواني و گياهي آلوده نمايند و عامل ايجاد مسموميت هاي غذايي همراه با اسهال، کوليت هموراژيک، سندرم اورمي هموليت و حتي مرگ باشند. هدف از اين پژوهش، جداسازي و شناسايي ژن هاي بيماري زاي سويه هاي اشريشيا کلي O157:H7 از نمونه هاي آب ميوه و سبزيجات شهرستان شيراز بود.مواد و روش ها: اين پژوهش به صورت مقطعي_توصيفي بر روي 89 نمونه آب ميوه و سبزيجات جمع آوري شده از چهار منطقه شيراز انجام شد. نمونه ها پس از غني سازي در محيط ECB واجد نووبيوسين در دماي 37 درجه سانتي گراد مورد بررسي قرار گرفتند. سپس از محيط CT-SMAC و VRBA به منظور بررسي تخمير سوربيتول و لاکتوز و از محيط کروموآگار براي بررسي فعاليت بتاگلوکورونيدازي جدايه هاي باکتريايي استفاده شد. با استفاده از آنتي سرم اختصاصي باکتري اشريشيا کلي O157 تاييد گرديد. در نهايت وجود ژن هاي بيماري زاي st x1، st x2، eae وhly با استفاده از Multiplex PCR و ژن هاي rfb O157 و fliC H7 با روش single PCR بررسي شد.يافته ها: از مجموع نمونه هاي مورد بررسي 69 باکتري سوربيتول منفي (77.53%) جداسازي گرديد که پس از بررسي هاي سرولوژيكي 21 باکتري (23.60%) به عنوان اشريشيا کلي O157 شناسايي شدند. از باکتري هاي ياد شده 17 باکتري (80.95%) ژن rfb O157 و 9 باکتري (42.84%) ژن fliC H7 را داشتند. با ارزيابي مارکرهاي بيماري زايي، در 3 نمونه ژن st x1 و در يك نمونه ژن هاي st x1 و eae شناسايي شد.نتيجه گيري: مطالعات گسترده تر بر روي منابع، ميزان شيوع، سرنوشت و انتقال اشريشيا کلي O157:H7 در نزديكي محيط هاي تامين سبزيجات به منظور تعيين مكانيسم هاي آلودگي قبل از برداشت محصول و توانايي انتقال آلودگي و بيماري زايي براي انسان ضروري است. کلید واژه: اشريشيا كلي O157:H7(Q2)عوامل بيماري زايي(Q2)PCR(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: واکنش زنجیره ای پلی مرازماکیانواکنش زنجیره ای پلیمرازسالمونلا ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: شناسايي اشريشيا کلي O157:H7 از گوشت گاوهاي کشتار شده در کشتارگاه شهرستان رفسنجان با استفاده از تکنيک PCRشناسايي باکتري اشريشيا کلي سويه O157: H7 با استفاده از پرايمرهاي اختصاصي براي ژن هاي rfbE و stx2bارزيابي تاثير مهاري سويه هاي بيفيدوباکتريوم در کاهش اثرات سيتوتوکسيک جدايه هاي اشريشيا کلي توليد کننده وروتوکسينارزيابي اثر ضد باکتريايي سويه هاي پروبيوتيک بيفيدوباکتريوم عليه رشد اشريشيا کلي O157:H7 در شرايط آزمايشگاهيبررسي ژن هاي ويرولانس و مقاومت آنتي بيوتيکي سويه هاي انتروهموراژيک اشريشيا کلي در نمونه هاي همبرگر دست ساز با روش Multiplex PCR در شهرستان شيراز مقالات همایشی مرتبط: مطالعه تاثیر اسانس آویشن شیرازی نانولیپوزومی بر روی منحنی رشد باکتری اشرشیاکلی O157:H7بررسی ایمنی زایی انتهای کربوکسیلی Intimin در اشرشیاکلای O157:H7 در حیوان مدلاثر پلاسمای سرد اتمسفری بر کاهش بار میکروبی باکتری اشریشیا کلی در گوشت چرخ کردهشناسایی E.Coil O157:H7 در نمونه های مدفوعی کودکان اسهالی استان های خراسان رضوی و شمالی به کمک تکنیک کشت و مولکولیمطالعه تاثیر اسانس آویشن شیرازی نانولیپوزومی بر روی تولید شیگاتوکسین 2 باکتری اشرشیاکلی O157:H7 ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 183 آخرین های بلاگ معرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متن ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی