4 SID.ir | بررسي فعاليت آنزيم انورتاز در مخمرهاي جدا شده از خاک شور

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي فعاليت آنزيم انورتاز در مخمرهاي جدا شده از خاک شور

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* قم، خيابان 15 خرداد، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد قم، گروه ميکروبيولوژي
 
چکیده: 

سابقه و هدف: تنوع زيستي مخمرها در محيط هاي افراطي و کاربرد آن ها در صنايع غذايي توجه بسياري از محققان را به خود جلب کرده است. هدف از اين پژوهش، جداسازي مخمرها از خاک شور و بررسي ويژگي هاي فيزيولوژيکي آن ها به منظور يافتن جدايه برتر از نظر فعاليت آنزيم انورتاز بود.
مواد و روش ها: در اين پژوهش فعاليت سينتيکي انورتاز در 27 سويه مخمري نمک دوست و تحمل کننده نمک جدا شده از خاک شور مناطق قم و اراک، مورد بررسي قرار گرفت. پس از جمع آوري نمونه خاک، کشت به روش پورپليت در محيط
YPD Agar حاوي 5 درصد نمک انجام شد. از 27 سويه مخمري، 2 سويه نمک دوست و 6 سويه تحمل کننده نمک داراي فعاليت انورتازي براي انتخاب سويه برتر مطالعه شدند.
يافته ها: سنجش فعاليت انورتاز با روش گلوکز اکسيداز نشان داد که سويه
G5 ميزان آنزيم بيشتري توليد مي نمايد. فعاليت بهينه آنزيم سويه برتر در 4.5 pH و دماي 65 درجه سانتي گراد وجود داشت. با بررسي تاثير نمک هاي مختلف، بيشترين فعاليت آنزيمي در محيط حاوي کلريد سديم 1.7 mM مشاهده شد. يون هاي فلز Na+ و Mg2+ و Ca2+ (به صورت کلريد و با غلظت (5mM تاثير افزاينده اي در فعاليت آنزيم داشتند. ميزان km آنزيم براي قند ساکاروز 20mM بود. ميزان پايداري آنزيم در دماي 65 درجه سانتي گراد يک ساعت بود و در اين مدت کاهشي در فعاليت آنزيم مشاهده نشد.
نتيجه گيري: نتايج اين پژوهش نشان داد که سويه G5 توانايي توليد آنزيم انورتاز در غلظت هاي مختلف نمک را دارد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 434
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی