برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1391 , دوره  1 , شماره  4 ; از صفحه 283 تا صفحه 294 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير دماي نگهداري و جنس بسته بر خصوصيات کمي، کيفي گل زعفران بسته بندي شده تحت اتمسفر تغيير يافته

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان
 
چکیده: 

کلاله زعفران گرانبهاترين ادويه موجود در روي کره زمين است. ميزان توليد اين محصول در سال هاي اخير رو به افزايش نهاده است به طوري كه از جنبه نگهداري و فرآوري گل مساله ساز گشته است. اين پژوهش با هدف بررسي چگونگي حفظ خصوصيات کيفي و فيزيکي گل زعفران و ايجاد زمينه اي جديد در صادرات گل زعفران به صورت شاخه بريده انجام شد. به اين منظور گل هاي زعفران با استفاده از پوشش هاي پليمري (پلي اتيلن- پلي آميد و پلي اتيلن با دانسيته پايين) و ترکيب گازي متشکل از 50% دي اکسيدکربن، 5% اکسيژن، 45% نيتروژن بسته بندي شدند. بسته ها و نمونه هاي شاهد در دو دماي 0 و 15 درجه سانتي گراد به مدت 15 روز نگهداري شدند. هر سه روز يک بار غلظت گازهاي اکسيژن و دي اکسيدکربن، راندمان استحصال زعفران، خواص فيزيکي کلاله هاي تازه و خواص شيميايي کلاله هاي خشک شده اندازه گيري شدند. همچنين آزمون هاي ميکروبي وجود اشرشياکلي و شمارش کپک و مخمر نيز انجام گرديد. نتايج نشان داد پوشش هاي پليمري پلي اتيلن با دانسيته پايين جهت حفظ خصوصيات کيفي و فيزيکي گل زعفران بهتر از پوشش هاي پليمري پلي اتيلن- پلي آميد و دماي صفر درجه سانتي گراد جهت نگهداري گل ها مناسب تر از دماي 15 درجه سانتي گراد بود. از لحاظ بار ميکروبي نيز وجود اشرشياکلي در هيچ يک از نمونه ها مشاهده نشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 184
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی