مشخصات مقاله عنوان نشریه: پژوهش و نوآوري در علوم و صنايع غذايي اطلاعات شماره: 1391 , دوره 1 , شماره 4 ; از صفحه 255 تا صفحه 272 . عنوان مقاله: بررسي عوامل موثر بر اندازه ذرات، پتانسيل زتا و ويژگي هاي رئولوژيک پايا در سامانه کلوئيدي حاوي نانو ذرات کاپاکاراگينان-کازئينات سديم نویسندگان: خوش منظر مريم, قنبرزاده بابك*, هميشه كار حامد, صوتي خياباني محمود, رضايي مكرم رضا آدرس: * گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز چکیده: نانو کمپلکس هاي بيوپليمري از طريق ايجاد و افزايش برهم کنش هاي الکترواستاتيک بين گروه هاي با بار مخالف در دو بيوپليمر توليد مي شوند. در اين تحقيق، توليد و ويژگي هاي نانوکمپلکس هاي کاپاکاراگينان - کازئينات سديم مورد بررسي قرار گرفت. اندازه ذرات کمپلکس کازئينات-کاراگينان به شدت به pH و غلظت دو بيوپليمر بستگي داشت و براي هر دو پارامتر pH و غلظت، مقادير بهينه اي وجود داشت. کمترين اندازه ذرات 74 و 75 نانومتر بود که به ترتيب در غلظت %1 کازئينات سديم، 0.03 درصد کاراگينان و %0.5 کازئينات سديم، 0.02 درصد کاراگينان و در pH=4.9به دست آمد. کاهش pH از 5.3 به 5.1 موجب کاهش اندازه ذرات در تمامي نمونه ها گرديد و در غلظت هاي پايين کازئينات، کاهش pH از 5.1 به 4.9 موجب کاهش بيشتر اندازه ذرات شد. داده هاي پتانسيل زتا نشان داد که در PH=5بار منفي کمپلکس از مجموع آن در دو بيوپليمر بيشتر است. تمامي نمونه هاي خالص و کمپلکس رفتار رئولوژيکي نيوتني نشان دادند و با افزايش هر دو بيوپليمر کاراگينان و کازئينات، ويسکوزيته محلول هاي کمپلکس افزايش يافت. کلید واژه: اسپکتروسکوپي فرو سرخ(Q2)اندازه ذرات(Q2)کاراگينان(Q2)کازئينات(Q2)نانو کمپلکس(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: صمغ فارسیصفات لاشهصمغ کتیراهیدروکلوئیدرئولوژیپایدارسازیویسکوزیتههیدروکلوئید ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: نانوانکپسولاسيون اسيدهاي چرب امگا 3 توسط حامل هاي پکتين - کازئينات: بررسي تشکيل کمپلکس، اندازه ذرات و کارايي انکپسولاسيوننانو کمپلکس هاي ژلان - کازئينات به عنوان حامل اسيدهاي چرب امگا سه: بررسي اندازه ذرات، رئولوژي و کارآيي انکپسولاسيونتاثير مکمل کازئينات سديم بر عملکرد، قابليت هضم، جريان نيتروژن ميکروبي و بازدهي نيتروژن در گاوهاي شيرده هلشتاينتهيه و ارزيابي شاخص هاي رنگي نانوکمپلکس هاي کورکومينتاثير آنزيم ترانس گلوتاميناز ميکروبي بر خواص کيفي ماست پروبيوتيک غني شده با کازئينات سديم مقالات همایشی مرتبط: بررسی خصوصیات و ویژگی های نانو ذرات آهن صفر ظرفیتی سنتز شده به کمک امواج آلتراسونیککنترل اندازه ی نانو ذرات نقره کلوئدی با کاهش اسید اسکوربیک و بررسی اثر اندازه نانو ذرات بر خواص نوری آنسنتز، شناسایی و تعیین ساختار کمپلکس جدید از رویسنتز و شناسایی کمپلکس مس متیونین نانو ساختار با استفاده از روش سونوشیمیاییتاثیر غلظت ذرات TiO2 بر سختی، مقدار نشست ذرات و اندازه دانه TiO2 ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 637 آخرین های بلاگ افزودن فوتر در پاورپوینتآموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی