برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1391 , دوره  1 , شماره  4 ; از صفحه 241 تا صفحه 254 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير غلظت هاي مختلف مالتودکسترين و پلي وينيل پيروليدون بر پايداري ترکيبات موثره ريزپوشاني شده زعفران با روش خشک کن پاششي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان
 
چکیده: 

اين پژوهش با هدف بررسي تاثير غلظت هاي مختلف مالتود کسترين و پلي وينيل پيروليدون (به عنوان مواد ديواره) بر ميزان حفاظت مواد موثره زعفران (کروسين، سافرانال و پيکروکروسين) ريزپوشاني شده با خشک کن پاششي انجام گرفت. بدين منظور، ابتدا فرآيند استخراج ترکيبات رنگي زعفران به صورت خالص انجام عصاره آبي حاصله، به وسيله خشک کن انجمادي خشک شد. سپس محلول هاي 5، 10 و 15 درصد مواد ديواره (حاوي 250 ميلي گرم عصاره آبي خشک شده انجمادي زعفران) تهيه و با خشک کن پاششي خشک شدند. پس از تعيين خصوصيات ريزکپسول هاي حاصل (مقدار ترکيبات رنگ، عطر و طعم باقيمانده، راندمان ريزپوشاني، رطوبت، دانسيته توده، ريزساختار و قطر ذرات)، سرعت رهايش مواد موثره طي 45 روز نگهداري در رطوبت نسبي 0.22±52.89 مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج نشان داد که در مورد کروسين، ماده ديواره مالتود کسترين و در مورد سافرانال و پيکروکروسين، ماده ديواره پلي وينيل پيروليدون اثر حفاظتي بهتري داشتند. با افزايش غلظت مواد ديواره از 5 به 15 درصد، مقدار مواد موثره کاهش يافت. ريزکپسول هاي تهيه شده کروي شکل و داراي سطح تقريبا صاف بودند و ريزکپسول هاي حاوي مالتود کسترين ذرات بزرگتري را نسبت به پلي وينيل پيروليدن توليد نمودند. پس از 45 روز نگهداري، ماده ديواره پلي وينيل پيروليدون با غلظت 5 درصد، بيشترين حفاظت را در مورد مواد موثره ايجاد کرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

کمالی، آ.، و شرایعی، پ.، و نیازمند، ر.، و عین افشار، س. (1391). تاثیر غلظت های مختلف مالتودکسترین و پلی وینیل پیرولیدون بر پایداری ترکیبات موثره ریزپوشانی شده زعفران با روش خشک کن پاششی. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, 1(4), 241-254. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=189918



Vancouver : کپی

کمالی آزاده، شرایعی پروین، نیازمند راضیه، عین افشار سودابه. تاثیر غلظت های مختلف مالتودکسترین و پلی وینیل پیرولیدون بر پایداری ترکیبات موثره ریزپوشانی شده زعفران با روش خشک کن پاششی. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی. 1391 [cited 2021May11];1(4):241-254. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=189918



IEEE : کپی

کمالی، آ.، شرایعی، پ.، نیازمند، ر.، عین افشار، س.، 1391. تاثیر غلظت های مختلف مالتودکسترین و پلی وینیل پیرولیدون بر پایداری ترکیبات موثره ریزپوشانی شده زعفران با روش خشک کن پاششی. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, [online] 1(4), pp.241-254. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=189918.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 70 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی