برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1391 , دوره  1 , شماره  3 ; از صفحه 219 تا صفحه 228 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي فعاليت آنتي اكسيداني و ميزان پايداري ترکيبات فنولي حاصل از ميوه ازگيل (.Mespilus germanica L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 

ميوه ازگيل يکي از ميوه هاي بومي مناطق شمالي ايران است که علاوه بر استفاده خوراکي مصارف زيادي در درمان هاي خانگي دارد. در اين پژوهش ويژگي هاي آنتي اكسيداني و ميزان تركيبات فنولي کل استخراج شده از ميوه ازگيل (Mespilus germanica L.) با استفاده حلال هاي استون، متانول و اتانول 80 درصد و آب مورد ارزيابي قرار گرفت. بالاترين ميزان تركيبات فنولي با استون 80 درصد و پس از آن با متانول، اتانول و آب حاصل شد. مقدار كل تركيبات فنولي عصاره استوني برابر با 7.437 گرم معادل گاليك اسيد در 100 گرم ماده خشك بود. فعاليت آنتي اكسيداني عصاره ها با آزمون هاي به دام اندازي راديكال هاي آزاد DPPH، قدرت احيا كنندگي آهن 3 ظرفيتي و ظرفيت آنتي اكسيداني كل بررسي شده و با آنتي اكسيدان سنتزي BHT مقايسه گرديد. عصاره استوني بيشترين فعاليت آنتي اكسيداني را در تمام آزمون هاي انجام شده نشان داد. بعلاوه تاثير دما (50 و 100 درجه سانتي گراد) و pH (3، 5، 7، 9) روي فعاليت آنتي اكسيداني عصاره مورد بررسي قرار گرفت. دماي 50 درجه سانتي گراد تاثيري روي فعاليت آنتي اكسيداني عصاره نداشت و بالاترين پايداري عصاره در pH برابر 5 مشاهده شد. نتايج نشان داد ميوه ازگيل با داشتن فعاليت آنتي اکسيداني قابل توجه، منبعي غني از ترکيبات آنتي اکسيداني است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 97 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی