برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1391 , دوره  1 , شماره  3 ; از صفحه 175 تا صفحه 186 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي و مقايسه اثر ترکيبات بازدارنده طبيعي در جلوگيري از رشد استافيلوکوکوس اورئوس در نمونه هاي دوغ صنعتي با استفاده از روش سطح پاسخ

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 

امروزه استفاده از ترکيبات ضد ميکروبي طبيعي از جمله عصاره ها و پودرها در نگهداري مواد غذايي از رشد چشمگيري برخوردار است. در اين تحقيق اثرات ضد ميکروبي عصاره و پودر گياهان تيره نعناع (آويشن، نعناع و کاکوتي) در جلوگيري از رشد استافيلوکوکوس اورئوس در نمونه هاي دوغ صنعتي بررسي شد. براي اين منظور 3 غلظت از هر عصاره (0، 0.075 و 0.15) % v/v و از هر پودر (0، 0.075 و 0.15) % v/v تهيه گرديد. مرگ و يا کاهش جمعيت باکتري مذکور در 40 نمونه (در 3 تکرار) دوغ استريل حاوي سوسپانسيون مشخصي از سوش خالص استافيلوکوکوس در طي 24 ساعت با استفاده از طرح رويه پاسخ بررسي شد. پس از بررسي و مقايسه نتايج اثرات عصاره و پودر ترکيبات بازدارنده طبيعي در جلوگيري از رشد استافيلوکوکوس در نمونه هاي دوغ نتايج نشان داد که پودر گياهان تيره نعناع به ميزان بيشتري از عصاره گياهان تيره نعناع بر کاهش جمعيت استافيلوکوکوس تاثير دارد، فرمول بهينه پودرها براي کاهش يا مرگ باکتري پاتوژن با غلظت پودر آويشن ( ،0.09 (v/vنعناع0.06 (v/v)  و کاکوتي0.14 (v/v)   ميزان تلقيح بدست آمد که در اين شرايط بيشترين ميزان کاهش جمعيت استافيلوکوکوس بعد از گذشت 24 ساعت معادل عدد لگاريتمي 1.98 بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 131
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی