برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1391 , دوره  1 , شماره  3 ; از صفحه 175 تا صفحه 186 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي و مقايسه اثر ترکيبات بازدارنده طبيعي در جلوگيري از رشد استافيلوکوکوس اورئوس در نمونه هاي دوغ صنعتي با استفاده از روش سطح پاسخ

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 

امروزه استفاده از ترکيبات ضد ميکروبي طبيعي از جمله عصاره ها و پودرها در نگهداري مواد غذايي از رشد چشمگيري برخوردار است. در اين تحقيق اثرات ضد ميکروبي عصاره و پودر گياهان تيره نعناع (آويشن، نعناع و کاکوتي) در جلوگيري از رشد استافيلوکوکوس اورئوس در نمونه هاي دوغ صنعتي بررسي شد. براي اين منظور 3 غلظت از هر عصاره (0، 0.075 و 0.15) % v/v و از هر پودر (0، 0.075 و 0.15) % v/v تهيه گرديد. مرگ و يا کاهش جمعيت باکتري مذکور در 40 نمونه (در 3 تکرار) دوغ استريل حاوي سوسپانسيون مشخصي از سوش خالص استافيلوکوکوس در طي 24 ساعت با استفاده از طرح رويه پاسخ بررسي شد. پس از بررسي و مقايسه نتايج اثرات عصاره و پودر ترکيبات بازدارنده طبيعي در جلوگيري از رشد استافيلوکوکوس در نمونه هاي دوغ نتايج نشان داد که پودر گياهان تيره نعناع به ميزان بيشتري از عصاره گياهان تيره نعناع بر کاهش جمعيت استافيلوکوکوس تاثير دارد، فرمول بهينه پودرها براي کاهش يا مرگ باکتري پاتوژن با غلظت پودر آويشن ( ،0.09 (v/vنعناع0.06 (v/v)  و کاکوتي0.14 (v/v)   ميزان تلقيح بدست آمد که در اين شرايط بيشترين ميزان کاهش جمعيت استافيلوکوکوس بعد از گذشت 24 ساعت معادل عدد لگاريتمي 1.98 بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

طباطبایی یزدی، ف.، و مرتضوی، س.، و کوچکی، آ.، و افشاریان، ش. (1391). بررسی و مقایسه اثر ترکیبات بازدارنده طبیعی در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه های دوغ صنعتی با استفاده از روش سطح پاسخ. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, 1(3), 175-186. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=189898



Vancouver : کپی

طباطبایی یزدی فریده، مرتضوی سیدعلی، کوچکی آرش، افشاریان شهناز. بررسی و مقایسه اثر ترکیبات بازدارنده طبیعی در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه های دوغ صنعتی با استفاده از روش سطح پاسخ. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی. 1391 [cited 2021September27];1(3):175-186. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=189898



IEEE : کپی

طباطبایی یزدی، ف.، مرتضوی، س.، کوچکی، آ.، افشاریان، ش.، 1391. بررسی و مقایسه اثر ترکیبات بازدارنده طبیعی در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه های دوغ صنعتی با استفاده از روش سطح پاسخ. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, [online] 1(3), pp.175-186. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=189898.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 137 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی