برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1391 , دوره  1 , شماره  3 ; از صفحه 153 تا صفحه 164 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير پوشش کيتوزان غني شده با آلفاتوکوفرول بر فساد اکسايشي چربي موجود در ماهي قزل آلاي پرورشي (Oncorhynchus mykiss) طي دوره يخچال گذاري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
 
چکیده: 

اسيدهاي چرب امگا-3 به عنوان بخش مهمي از رژيم غذايي جهت سلامت و پيشگيري از بيماري به کار گرفته مي شوند. ماهي عمده ترين منبع اين گروه از اسيدهاي چرب به شمار مي آيد از اينرو محافظت از ماهي در برابر انواع فساد اکسايشي ضرورت مي يابد. در اين بررسي به منظور کاهش فساد اکسايشي روغن موجود در قزل آلاي پرورشي از آنتي اکسيدان آلفا توکوفرول در پوشش استفاده شد. به اين منظور محلول 2 درصد کيتوزان و کيتوزان حاوي 0.2 و 0.4 درصد از آلفا توکوفرول تهيه شد. نمونه ها طي 28 روز يخچال گذاري، در دوره هاي 7 روزه تحت آزمون هاي عدد پراکسيد (PV)، شاخص آنيسيدين (AV)، شاخص توتوکس ((TV و اسيدهاي چرب آزاد (FFA) قرار گرفتند. همچنين ساختار اسيدهاي چرب به روش کروماتوگرافي گازي تعيين گرديد. بر اساس نتايج آناليز آماري مقادير عدد پراکسيد، شاخص آنيسيدين، شاخص توتوکس، اسيدهاي چرب آزاد، درصد کل اسيدهاي چرب امگا-3 و نسبت اسيد چرب دوکوزاهگزانوئيک به اسيد چرب پالمتيک در تيمارهاي پوشش دار در مقايسه با نمونه شاهد، تغييرات كمتري در دوره نگهداري از خود نشان دادند. در متغيرهاي PV،AV ،TV  و FFA تفاوت معني داري بين دو نوع تيمار کيتوزان و کيتوزان- آلفاتوکوفرول مشاهده شد (p<0.05). کمترين شدت فساد اکسايشي به قزل آلاي تيمار شده با کيتوزان حاوي 0.4 درصد آلفا توکوفرول مربوط بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

طلوعی، ه.، و مهتدی نیا، ج.، و عارف حسینی، س.، و اصغری جعفرآبادی، م. (1391). تاثیر پوشش کیتوزان غنی شده با آلفاتوکوفرول بر فساد اکسایشی چربی موجود در ماهی قزل آلای پرورشی (Oncorhynchus mykiss) طی دوره یخچال گذاری. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, 1(3), 153-164. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=189890



Vancouver : کپی

طلوعی هانیه، مهتدی نیا جواد، عارف حسینی سیدرفیع، اصغری جعفرآبادی محمد. تاثیر پوشش کیتوزان غنی شده با آلفاتوکوفرول بر فساد اکسایشی چربی موجود در ماهی قزل آلای پرورشی (Oncorhynchus mykiss) طی دوره یخچال گذاری. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی. 1391 [cited 2021May07];1(3):153-164. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=189890



IEEE : کپی

طلوعی، ه.، مهتدی نیا، ج.، عارف حسینی، س.، اصغری جعفرآبادی، م.، 1391. تاثیر پوشش کیتوزان غنی شده با آلفاتوکوفرول بر فساد اکسایشی چربی موجود در ماهی قزل آلای پرورشی (Oncorhynchus mykiss) طی دوره یخچال گذاری. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, [online] 1(3), pp.153-164. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=189890.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 82 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی