برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1391 , دوره  1 , شماره  2 ; از صفحه 139 تا صفحه 152 .
 
عنوان مقاله: 

انتخاب مدل رياضي مناسب براي کينتيک خشک شدن ماست در خشک کن مايکروويو-خلاء

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
 
چکیده: 

در مطالعه حاضر، کينتيک خشک شدن ماست بدون چربي با ضخامت 2.2 ميلي متر در توان هاي 35، 130 و 260 وات و فشارهاي مطلق 60، 200، 400، 600 و 800 ميلي بار در خشک کن مايکروويو-خلاء مورد ارزيابي قرار گرفت. همچنين براي انتخاب مناسب ترين مدل، ميزان برازش داده هاي بدست آمده با 12 مدل تجربي و نيمه تجربي اندازه گيري شد. بر اساس يافته هاي اين بررسي، توان مايکروويو تاثير بسزايي در زمان خشک شدن داشت به طوري که با افزايش توان مايکروويو زمان خشک شدن از 90 دقيقه به 15 دقيقه کاهش يافت. اما کاهش فشار مطلق سامانه تاثيري در زمان خشک شدن نداشت. در ميان مدل هاي برازش شده نيز دو مدل لوجيستيک و ميديلي و همکاران بدليل دارا بودن بالاترين  R2و کمترينRMSE  به عنوان مناسب ترين مدل ها انتخاب شدند. در ضمن، با افزايش توان مايکروويو، ضريب نفوذ موثر از 10-10×4.42 تا 9-10×2.83 افزايش يافت در حالي که فشار روي اين عامل بي تاثير بود. انرژي فعال سازي هم با استفاده از معادله اصلاح شده آرنيوس محاسبه شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 107
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی