برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1391 , دوره  1 , شماره  2 ; از صفحه 87 تا صفحه 98 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي فعاليت ضد قارچي پوشش خوراکي کيتوزان و تاثير آن بر جذب رطوبت و ويژگي هاي ارگانولپتيکي مغز پسته

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 

ايران يکي از بزرگترين توليدکننده و صادركننده هاي پسته در جهان است. در صورت نامساعد بودن شرايط محيطي در دوره انبار ماني؛ کپک زدگي و توليد آفلاتوکسين، جذب رطوبت، تخريب بافت و طعم نامطلوب باعث افت کيفيت محصول مي شود. هدف از انجام اين پژوهش، بررسي اثر ضدقارچي پوشش خوراکي کيتوزان و تاثير آن بر ميزان جذب رطوبت و ويژگي هاي ارگانولپتيکي مغز پسته است. بدين منظور با استفاده از اسيد استيک 1 درصد حجمي/ حجمي، غلظت هاي 0.5، 1 و 1.5 درصد وزني/ حجمي کيتوزان تهيه و پسته ها با استفاده از آنها پوشش دهي شدند. بمنظور مشخص کردن اثر ضدميکروبي اسيد استيک، از اسيد استيک 1 درصد نيز بعنوان پوشش استفاده شد. مغز پسته هاي پوشش داده شده در کيسه هاي پلي اتيلني بسته بندي و شش ماه در دماي اتاق (oC 7-252) نگهداري شدند. در دوره نگهداري، هر دو هفته يکبار شمارش کلي کپک و مخمر، تعيين درصد توسعه کپک آسپرژيلوس، تعيين ميزان رطوبت و تغيير وزن و همچنين ارزيابي ويژگي هاي حسي صورت پذيرفت. آزمايشات در قالب فاكتوريل، به صورت طرح كاملا تصادفي انجام شد. نتايج نشان داد که کيتوزان بطور معني داري (p<0.05) مانع از رشد کپک آسپرژيلوس شد و با افزايش غلظت کيتوزان، اثر ضدميکروبي آن افزايش پيدا کرد. همچنين کيتوزان از جذب رطوبت سته و تغيير وزن آن جلوگيري کرد؛ اما غلظت کيتوزان تاثير معني داري در اين زمينه نداشت. غلظت 1.5 درصد کيتوزان تاثير معني داري (p<0.05) بر طعم مغز پسته داشت، اما ساير غلظت ها تاثيري در طعم پسته نداشت. همچنين کيتوزان تاثير معني داري بر رنگ، بافت و پذيرش کلي پسته نداشتp<0.05) ) درنهايت، غلظت  1درصد کيتوزان بعنوان بهترين تيمار انتخاب گرديد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مقصودلو، ع.، و مقصودلو، ی.، و خمیری، م.، و قربانی، م. (1391). بررسی فعالیت ضد قارچی پوشش خوراکی کیتوزان و تاثیر آن بر جذب رطوبت و ویژگی های ارگانولپتیکی مغز پسته. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, 1(2), 87-98. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=189869



Vancouver : کپی

مقصودلو عاطفه، مقصودلو یحیی، خمیری مرتضی، قربانی محمد. بررسی فعالیت ضد قارچی پوشش خوراکی کیتوزان و تاثیر آن بر جذب رطوبت و ویژگی های ارگانولپتیکی مغز پسته. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی. 1391 [cited 2021May07];1(2):87-98. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=189869



IEEE : کپی

مقصودلو، ع.، مقصودلو، ی.، خمیری، م.، قربانی، م.، 1391. بررسی فعالیت ضد قارچی پوشش خوراکی کیتوزان و تاثیر آن بر جذب رطوبت و ویژگی های ارگانولپتیکی مغز پسته. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, [online] 1(2), pp.87-98. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=189869.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 173 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی