3 SID.ir | تاثير دو سطح مختلف فيبر جيره شروع کننده بر مصرف خوراک، افزايش وزن روزانه، بازده مصرف خوراک و فراسنجه هاي شکمبه اي گوساله هاي شيري هلشتاين

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير دو سطح مختلف فيبر جيره شروع کننده بر مصرف خوراک، افزايش وزن روزانه، بازده مصرف خوراک و فراسنجه هاي شکمبه اي گوساله هاي شيري هلشتاين

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
 
چکیده: 

به منظور بررسي تاثير افزودن يونجه خشک و سطح فيبر کنسانتره شروع کننده بر خوراک مصرفي و عملکرد گوساله هاي شيري هلشتاين، آزمايشي با استفاده از 32 راس گوساله نر، در قالب يک طرح کاملا تصادفي و با روش فاکتوريل 2´2 اجرا شد. تيمارهاي آزمايشي شامل: 1- کنسانتره شروع کننده با سطح فيبر پايين و بدون افزودن يونجه، 2- کنسانتره شروع کننده با سطح فيبر پايين و حاوي يونجه، 3- کنسانتره شروع کننده با سطح فيبر بالا و بدون افزودن يونجه و 4- کنسانتره شروع کننده با سطح فيبر بالا و حاوي يونجه بودند. اختلاف بين تيمارها از نظر مقدار خوراک مصرفي در دوره قبل از شيرگيري و کل دوره آزمايش معني داري نبود اما در دوره بعد از شيرگيري از اين نظر بين تيمارها اختلاف معني داري مشاهده شد. به لحاظ اضافه وزن روزانه در دوره قبل از شيرگيري اختلاف معني داري بين تيمارها وجود نداشت اما در دوره بعد از شيرگيري و کل دوره آزمايش اختلاف بين تيمارها معني دار بود. اختلاف معني داري بين تيمارهاي آزمايشي در دوره هاي قبل و بعد از شيرگيري به لحاظ بازده مصرف خوراک وجود نداشت اما اين اختلاف در کل دوره معني دار بود. تفاوت در ميانگين غلظت کل اسيدهاي چرب فرار شکمبه گوساله ها معني دار بود. نتايج اين پژوهش نشان داد استفاده توام از فيبر در کنسانتره شروع کننده و نيز از طريق افزودن يونجه خشک به جيره گوساله هاي شيري سبب کاهش عملکرد آنها مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 178
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی