برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1391 , دوره  26 , شماره  3 ; از صفحه 167 تا صفحه 175 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي عوامل موثر بر ضايعات نان (مطالعه موردي شهرستان بهار)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
 
چکیده: 

امنيت غذايي در ايران رابطه تنگاتنگي با گندم، نان و ضايعات مربوط به آن دارد. بررسي الگوي مصرف مواد غذايي در استان هاي مختلف كشور نشان مي دهد كه نان عمده ترين گروه غذايي تامين کننده انرژي و پروتئين دريافتي روزانه مي باشد. بنابراين اين تحقيق به دنبال شناسايي عوامل موثر بر ضايعات نان در بهار است. تحقيق حاضر از نوع تحقيقات توصيفي و پيمايشي است که با استفاده از پرسشنامه داده هاي لازم از مصرف كنندگان در سطح شهرستان بهار از استان همدان بوده است. پس از تدوين پرسشنامه ها و تعيين روايي و اعتبار پرسشنامه (آلفاي کرونباخ برابر با 0.78)، با استفاده از پيش آزمون حجم نمونه برآورد گرديد. نهايتا 150 نفر به روش نمونه گيري تصادفي از صف نانوايي ها انتخاب و پرسشنامه ها به روش مصاحبه حضوري تکميل گرديد. داده هاي گردآوري شده با استفاده از نرم افزار spss نسخه 16 و روش تحليل عاملي براي شناسايي و تلخيص عوامل تجزيه و تحليل گرديد. نتايج تحليل توصيفي نشان داد کافي نبود نظارت بر کار نانوايي ها، واقعي نبودن قيمت آرد تحويلي و پايين بودن مهارت و تخصص کارگرهاي نانوايي از ديدگاه پاسخگويان از مهم ترين عوامل موثر بر افزايش ضايعات نان در جامعه است. همچنين نتايج تحليل عاملي پنج عامل فني مربوط به زنجيره توليد و پخت، عامل فرهنگي، عامل اقتصادي، عامل مصرف و عامل حاکميتي جمعا با تبيين واريانس 62 درصد بر ضايعات نان شناسايي و استخراج نمود. يافته هاي اين پژوهش مي تواند برنامه ريزان و عوامل دست اندرکار مربوطه در تدوين راهکارهاي کاهش ضايعات نان ياري نمايد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نادری مهدیی، ک.، و اعظمی، م.، و فتحی، ه. (1391). بررسی عوامل موثر بر ضایعات نان (مطالعه موردی شهرستان بهار). اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی), 26(3), 167-175. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=189686



Vancouver : کپی

نادری مهدیی کریم، اعظمی موسی، فتحی هادی. بررسی عوامل موثر بر ضایعات نان (مطالعه موردی شهرستان بهار). اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی). 1391 [cited 2021May14];26(3):167-175. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=189686



IEEE : کپی

نادری مهدیی، ک.، اعظمی، م.، فتحی، ه.، 1391. بررسی عوامل موثر بر ضایعات نان (مطالعه موردی شهرستان بهار). اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی), [online] 26(3), pp.167-175. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=189686.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 100 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی