4 SID.ir | اندازه گيري و گونه شناسي عنصر سلنيم در برخي از گياهان خوراکي و دارويي به سه روش استخراجي

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اندازه گيري و گونه شناسي عنصر سلنيم در برخي از گياهان خوراکي و دارويي به سه روش استخراجي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، مجتمع آزمایشگاهی، تهران، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: سلنيم يک ماده مغذي است که در بدن انسان نقش مهمي ايفا مي کند و از بسياري از سرطان ها از جمله سرطان کبد جلوگيري مي کند. مصرف سلنيم بصورت مکمل ها مي تواند سمي و خطرناک باشد، لذا بهتر است از طريق مواد غذايي دريافت گردد.
مواد و روش ها: در اين تحقيق، سلنيم موجود در نمونه هاي گياهي (سير، پياز، آويشن، هسته خرما، کلم، هويج، خيار، جعفري، شويد و کاهو) توسط سه روش مختلف هضم اسيدي، هضم با ماکروويو و هضم با اولتراسونيک استخراج شد و سپس مقادير با دستگاه
VGA-AAS اندازه گيري گرديد.
يافته ها: هر سه روش استخراجي نشان دهنده اينست که ميزان سلنيم در هويج و خيار ناچيز مي باشد و همين طور سلنيم
(VI) در هسته خرما به ميزان خيلي کمي وجود دارد. مقدار سلنيم کل در جعفري بيشتر از بقيه و در هسته خرما کمتر از همه است. سلنيم (IV) در جعفري بيشتر و در آويشن کم مي باشد. همچنين سلنيم (VI) در کلم بيشتر و در هسته خرما کمتر بود. اين مقايسه با هر سه روش استخراجي تائيد مي گردد. اختلاف بين مقادير سلنيم (VI) و سلنيم (IV) در کلم تفاوت زيادي با هم دارند ولي در گياهان ديگر اين اختلاف کمتر خود را نشان مي دهند.
نتيجه گيري: ميزان سلنيم
(IV) فقط در جعفري بيشتر از سلنيم (VI) است و به نظر مي رسد در اکثر مواقع گونه سلنيم (VI) غالب بر گونه سلنيم (IV) است. از مقايسه سه روش استخراجي کارايي امواج اولترسونيک بيشتر نشان داده مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 633
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی