مشخصات مقاله عنوان نشریه: علوم غذايي و تغذيه اطلاعات شماره: تابستان 1392 , دوره 10 , شماره 3 (پياپي 39) ; از صفحه 63 تا صفحه 72 . عنوان مقاله: بهينه سازي فرآيند ترکيبي آبگيري اسمزي در فشار کاهش يافته ناپيوسته – خشک کردن با هواي داغ برش هاي پرتقال با استفاده از روش سطح پاسخ نویسندگان: عزيزي خصال مونا, بصيري عليرضا*, مقصودلو يحيي آدرس: * سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، پژوهشکده فناوریهای شیمیایی، گروه صنایع غذایی و تبدیلی، تهران، ایران چکیده: مقدمه: کاربرد آبگيري اسمزي به عنوان پيش تيمار در فرآيند خشک کردن، در کنار اثرات مثبت آن بر روي فرآيند و هم چنين ويژگي هاي کيفي فرآورده توليد، بعلت کندي سرعت تبادل جرم و زمان بري آن، با محدوديت روبرو مي باشد. يکي از عواملي که مي تواند به کاهش اين محدوديت کمک نمايد، انجام فرآيند در شرايط فشار کاهش يافته ناپيوسته مي باشد. اعمال کاهش فشار در ابتداي آبگيري اسمزي، باعث انبساط منافذ محصول و نفوذ بيشتر محلول اسمزي به درون محصول گرديده، که به دليل افزايش سطح تماس محلول اسمزي و محصول، سرعت تبادل جرم افزايش مي يابد.مواد و روش ها: در اين تحقيق، آبگيري اسمزي تحت فشار کاهش يافته ناپيوسته در ترکيب با خشک کردن با هواي داغ برش هاي پرتقال بررسي گرديد. اثرات متغيرهاي غلظت محلول اسمزي (60-40 درصد وزني/ وزني)، دماي محلول (50-30 درجه سلسيوس)، زمان تماس محصول با محلول اسمزي (300-120 دقيقه)، کاهش فشار در ابتداي فرآيند (300-100 ميلي بار به مدت 15 دقيقه) و دماي خشک کردن (70-40 درجه سلسيوس)، بر روي ميزان تغييرات رنگ و نسبت خروج آب به نفوذ مواد حل شده، با روش رويه پاسخ مورد بررسي قرار گرفت. بهينه سازي فرآيند با هدف بيشينه کردن نسبت خروج آب به نفوذ مواد حل شده و کمينه کردن ميزان تغييرات رنگ انجام گرفت.يافته ها: متغيرهاي دماي محلول اسمزي و دماي خشک کردن تاثير معني داري (در سطح p£0.01) را بر ميزان تغييرات رنگ و نسبت خروج آب به نفوذ مواد حل شده را بر جاي مي گذارند، به گونه اي که با افزايش دما در هر دو مرحله آب گيري اسمزي و خشک کردن تکميلي، ميزان تغييرات رنگ در فرآورده نهايي و نسبت خروج آب به نفوذ مواد حل شده افزايش مي يابد.نتيجه گيري: شرايط بهينه به دست آمده شامل دماي محلول اسمزي (35 درجه سلسيوس)، غلظت محلول (60 درصد، وزني/ وزني)، زمان تماس محصول با محلول اسمزي (180 دقيقه)، دماي خشک کردن (41.5 درجه سلسيوس) و فشار (240 ميلي بار) مي باشد. کلید واژه: آبگيري اسمزي(Q2)برش هاي پرتقال(Q2)بهينه سازي(Q2)خلا ناپيوسته(Q2)روش رويه پاسخ(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: انتقال جرممایکروویوبستر سیالچروکیدگیشبیه سازی تبریدبهینه سازی چند هدفهالگوریتم شبیه سازی تبریدبهینه یابیتاگوچیبهره برداری از مخزنالگوریتم ژنتیکروش تاگوچی ارجاعات: DETERMINATION OF WATER EFFECTIVE DIFFUSION COEFFICIENT OF SARDINE SHEETS DURING VACUUM PULSE OSMOTIC DEHYDRATION EFFECT OF OSMOTIC PREDEHYDRATION ON DRYING CHARACTERISTICS OF BANANA FRUITS OPTIMIZATION OF OSMOTIC DEHYDRATION OF DICED GREEN PEPPERS BY RESPONSE SURFACE METHODOLOGY THE RESPONSE OF SOME VEGETABLES TO VACUUM IMPREGNATION بهبود شاخص هاي کيفي کيوي خشک شده و فرمولاسيون آن با استفاده از پيش فرايند اسمز مقالات نشریه ای مرتبط: بررسي اثرات پيش تيمار آبگيري اسمزي در فشار کاهش يافته ناپيوسته بر روي بافت، رنگ و جذب روغن برش هاي کيوي سرخ شده در خلابهينه سازي فرآيند آبگيري اسمزي و مدل سازي سينتيک انتقال جرم طي خشک کردن با هواي داغ گوشت شترمرغ بهينه سازي فرآيند آبگيري اسمزي پرتقال با روش سطح پاسخ و تخمين پارامترهاي آبگيري با کمک شبکه عصبي مصنوعيبررسي پديده هاي انتقال جرم درخلال فرايند خشک کردن اسمزي گلابي با استفاده از محلول هاي ساکارز بازتغليظ شدهبررسي اثر آب گيري اسمزي با فشار کاهش يافته بر ميزان خروج آب و نفوذ ماده جامد در قارچ دکمه اي مقالات همایشی مرتبط: تحلیل مصرف انرژی خشک کردن اسمزی نعناعخشک کردن اسمزی در تولید آلو با رطوبت بالابررسی اثر امواج فراصوت بر پیش فرآیند آبگیری اسمزی از اسلایسهای کیویبررسی اثر فرآیند دهیدروفروزن اسمزی بر مولفه های رنگ (Lab) برش های خریزهبهینه سازی فرآیند خشک کردن اسمز- هوای داغ تحت خلا ناپیوسته در تولید چیبس پرتقال با استفاده از روش سطح پاسخ ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 119 آخرین های بلاگ آموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی