برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي زنده ماني بيفيدوباکتريوم بيفيدوم ريزپوشاني شده در کرم مغزي کيک بر پايه آب

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه علوم و صنایع غذایی، تهران، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: از آنجايي که کيک هاي داراي مغزي توسط قشر وسيعي از مردم مصرف مي شوند، تبديل اين محصول به يک فرآورده غذايي عملگرا مي تواند نقش بسزايي در ارتقا سطح سلامتي انسان داشته باشد. هدف از اين تحقيق بررسي زنده ماني بيفيدوباکتريوم بيفيدوم به صورت آزاد و ريزپوشاني شده در کرم مغزي بر پايه آب مي باشد.
مواد و روش ها: بيفيدوباکتريوم بيفيدوم
(ATCC 29521) به روش امولسيون با آلژينات کلسيم و کيتوزان، ريزپوشاني شد و به طور جداگانه، در 3 حالت مختلف: آزاد، ريزپوشاني شده با آلژينات کلسيم و ريزپوشاني شده با آلژينات کلسيم و پوشش کيتوزان، به داخل کرم مغزي تلقيح شد و تاثير ناشي از ريزپوشاني بر روي زنده ماني، PH و ويژگي هاي حسي کيک، در طول 30 روز نگهداري در دماهاي 4oC و 25oC مورد ارزيابي قرار گرفت. شکل و اندازه کپسول ها بوسيله ميکروسکوپ الکتروني و دستگاه اندازه گيري قطر ذرات مورد بررسي قرار گرفت.
يافته ها: بقاي پروبيوتيک هاي ريزپوشاني شده با آلژينات کلسيم و پوشش کيتوزان، در مقايسه با نوع آزاد، افزايش يافت (
P<0.05). تغييري در pH محصول حاوي پروبيوتيک هاي ريزپوشاني شده، صورت نگرفت، هم چنين پروبيوتيک ها در دماي 4oC زنده ماني بهتري نشان دادند (P<0.05). افزودن پروبيوتيک ها در حالت آزاد و ريزپوشاني شده، تاثير معني داري بر روي بافت، رنگ و طعم محصول در طول نگهداري نداشت (P>0.05).
نتيجه گيري: ريزپوشاني با آلژينات کلسيم و پوشش کيتوزان به زنده ماني بيشتر پروبيوتيک ها در محصول، طي مدت 30 روز نگهداري کمک مي کند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

خسروی زنجانی، م.، و غیاثی طرزی، ب.، و شریفان، ا.، و محمدی، ن.، و باخدا، ح. (1392). بررسی زنده مانی بیفیدوباکتریوم بیفیدوم ریزپوشانی شده در کرم مغزی کیک بر پایه آب. علوم غذایی و تغذیه, 10(3 (پیاپی 39)), 29-38. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=189598



Vancouver : کپی

خسروی زنجانی محمدعلی، غیاثی طرزی بابک، شریفان انوشه، محمدی نیما، باخدا حسین. بررسی زنده مانی بیفیدوباکتریوم بیفیدوم ریزپوشانی شده در کرم مغزی کیک بر پایه آب. علوم غذایی و تغذیه. 1392 [cited 2021May14];10(3 (پیاپی 39)):29-38. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=189598



IEEE : کپی

خسروی زنجانی، م.، غیاثی طرزی، ب.، شریفان، ا.، محمدی، ن.، باخدا، ح.، 1392. بررسی زنده مانی بیفیدوباکتریوم بیفیدوم ریزپوشانی شده در کرم مغزی کیک بر پایه آب. علوم غذایی و تغذیه, [online] 10(3 (پیاپی 39)), pp.29-38. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=189598.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 116 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی