برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

مقايسه رفتار رئولوژيک محلول ها و امولسيون هاي روغن در آب پايدار شده توسط صمغ عربي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یاسوج، گروه صنایع غذایی، باشگاه پژوهشگران جوان، یاسوج، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: صمغ عربي يک پلي ساريد بسيار پرکاربرد در صنايع غذايي است که علاوه بر آنکه داراي خواص عملکردي موثري است از خواص سلامتي بخش مهمي نيز برخوردار است. هدف از انجام اين مطالعه، مقايسه رفتار رئولوژيک محلول صمغ عربي با امولسيون حاوي صمغ در غلظت هاي يکسان از صمغ است.
مواد و روش ها: محلول ها و امولسيون هاي
O/W حاوي صمغ عربي در غلظت هاي 0.1، 5، 10 و %20 تهيه گرديدند و ويسکوزيته آن ها اندازه گيري شد. پايداري امولسيون هاي پايدار شده با صمغ عربي سنجش شد و ريزساختارهاي آن ها در زير ميکروسکوپ نوري بررسي گرديد.
يافته ها: ويسکوزيته محلول ها و امولسيون هاي حاوي صمغ عربي با افزايش غلظت صمغ افزايش پيدا کرد. صمغ عربي رفتاري نيوتني در محيط هاي مورد بررسي از خود نشان داد، اما اين رفتار با افزايش غلظت صمغ به
%20 در امولسيون به رقيق شونده برشي تغيير يافت. طبق مدل استوالد-دي-وال، ثابت قوام (k) همه نمونه هاي آبي و امولسيوني با افزايش غلظت صمغ افزايش يافت و ايندکس جريان (n) نزديک به 1 بود که نشان دهنده رفتار نيوتني صمغ بود. رفتار رئولوژيک صمغ در همه نمونه ها با ضرايب همبستگي بسيار بالا با مدل توان و کاسون تطابق داشت. افزودن صمغ عربي پايداري امولسيون هاي روغن در آب را به خوبي افزايش داد که اين پايداري با افزايش غلظت صمغ افزايش يافت.
نتيجه گيري: رفتار رئولوژيک صمغ عربي در هر دو محيط آبي و امولسيون بسيار شبيه بود. بنابر نتايج اين تحقيق، از صمغ عربي نه تنها مي توان به عنوان يک پايدارکننده مطلوب استفاده کرد، بلکه از آن مي توان به عنوان يک امولسيفاير بسيار کارا حتي در غلظت هاي کم بهره جست.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

امیری، ص.، و رادی، م. (1392). مقایسه رفتار رئولوژیک محلول ها و امولسیون های روغن در آب پایدار شده توسط صمغ عربی. علوم غذایی و تغذیه, 10(3 (پیاپی 39)), 5-14. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=189594



Vancouver : کپی

امیری صدیقه، رادی محسن. مقایسه رفتار رئولوژیک محلول ها و امولسیون های روغن در آب پایدار شده توسط صمغ عربی. علوم غذایی و تغذیه. 1392 [cited 2021May08];10(3 (پیاپی 39)):5-14. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=189594



IEEE : کپی

امیری، ص.، رادی، م.، 1392. مقایسه رفتار رئولوژیک محلول ها و امولسیون های روغن در آب پایدار شده توسط صمغ عربی. علوم غذایی و تغذیه, [online] 10(3 (پیاپی 39)), pp.5-14. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=189594.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 317 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی