مشخصات مقاله عنوان نشریه: بهداشت مواد غذايي اطلاعات شماره: زمستان 1390 , دوره 1 , شماره 4 (پياپي 4) ; از صفحه 71 تا صفحه 75 . عنوان مقاله: تخمين ميزان آلودگي شير خام گاو با بروسلا آبورتوس به روش آزمون حلقه اي شير در منطقه پارس آباد مغان نویسندگان: موثق محمدحسين*, پناهي آذر داور آدرس: * دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شبستر، گروه دامپزشکی، شبستر، ایران چکیده: بروسلوزيس يك بيماري مشترک است که توسط باکتري گرم منفي از جنس بروسلا ايجاد مي شود. اين باکتري در اغلب حيوانات و انسان بيماري زا مي باشد. بروسلوزيس به راحتي از طريق شير خام آلوده انتقال مي يابد. به رغم کنترل اين بيماري در اغلب کشورها، بيماري در ايران بصورت آندميک مشاهده مي گردد. انتقال بروسلاها از حيوانات مبتلا به انسان از طريق تماس شغلي، و يا به علت مصرف فرآورده هاي دامي آلوده به ويژه شير، خامه و پنير سنتي تازه اتفاق مي افتد. هدف از اين مطالعه تعيين ميزان شيوع آلودگي شير خام گاو با باکتري بروسلا آبورتوس در منطقه پارس آباد بود. براي اين مطالعه 64 نمونه شير خام گاو از مرکز جمع آوري شير منطقه پارس آباد از فروردين ماه لغايت خرداد ماه 1388 به صورت تصادفي اخذ گرديد. بر روي نمونه ها تست حلقه اي شير جهت بررسي وجود آنتي بادي هاي بروسلا آبورتوس انجام گرفت. آلودگي در 24 نمونه (37.5%) مشاهده گرديد. با توجه به مطالعه انجام گرفته امکان وجود آلودگي بروسلايي در شير خام گاو در منطقه پارس آباد وجود دارد و لازم است با بررسي هاي ميکروبيولوژيکي مورد تاييد قرار گيرد. کلید واژه: شير خام گاو(Q2)بروسلا آبورتوس(Q2)آزمون حلقه اي شير(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: لپتوسپیروزبروسلابروسلوزآگلوتیناسیون ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: تعيين آلودگي شيرخام گاو با باکتري بروسلا آبورتوس در منطقه ايلخچي به روش اليزاتشخيص بروسلا آبورتوس و بروسلا ملي تنسيس در شير گاوها و گوسفندان استان کردستان با استفاده از واکنش زنجيره اي پليمرازبررسي ميزان شيوع و شدت آلودگي به باکتري هاي بروسلا ملي تنسيس (Brucella melitensis) و بروسلا آبورتوس (Brucella abortus) در گوسفندان و گاوهاي مناطق روستايي شهرستان تويسرکان، همدانجستجوي مولکولي بروسلا آبورتوس و بروسلا ملي تنسيس در تانک هاي ذخيره شير خام و غيرپاستوريزه گاو در مراکز فروش لبنيات سنتي شهرستان خرم آبادبررسي ميزان آلودگي شير و پنير سنتي در حال عرضه به ميكروب بروسلا و اشرشياكلي در شهر زنجان مقالات همایشی مرتبط: بررسی میزان آلودگی بروسلا در شیرهای خام گوسفند و بز منطقه آذربایجان شرقیمقایسه شیر شتر با شیر سایر دام هاارتباط بین سطح پروتیین قابل متابولیسم جیره و تولید شیر غیر خطی استمطالعه اثر بخشی عصاره آبی-الکلی ریشه گیاه زرشک در جلوگیری از رشد باکتری بروسلا آبورتوسبررسی میزان آلودگی شیر محلی (خام) مصرفی، به بروسلا و اشریشیاکلی در منطقه شهرستان نیشابور ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 176 آخرین های بلاگ آموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی