4 SID.ir | فراواني و مقاومت آنتي بيوتيكي گونه هاي کمپيلوباکتر جدا شده از مراحل مختلف خط کشتار گوسفندي

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

فراواني و مقاومت آنتي بيوتيكي گونه هاي کمپيلوباکتر جدا شده از مراحل مختلف خط کشتار گوسفندي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی، شهرکرد، ایران
 
چکیده: 

کمپيلوباکتر ژژوني و کولاي از عوامل اسهال در انسان در سراسر جهان با منشا مواد غذايي خصوصا گوشت محسوب مي شوند. اين مطالعه با هدف تعيين شيوع گونه هاي کمپيلوباکتر در مراحل مختلف خط کشتار گوسفندي (بعد از پوست کني، بعد از تخليه امعا و احشا و پايان مرحله کشتار) انجام شد. درمجموع 150 نمونه گوشت گوسفند (50 نمونه در هر مرحله) در مدت 16 ماه از دي ماه 1385 تا ارديبهشت 1387 جمع آوري و مورد آزمايش قرار گرفتند. در مجموع، گونه هاي کمپيلوباکتر از 11.3 درصد (17 مورد از 150 نمونه) لاشه ها از سه مرحله جمع آوري شده، جدا گرديد که از اين تعداد 76.5 درصد به عنوان کمپيلوباکتر ژژوني و 23.1 درصد به عنوان کميپلوباکترکولاي متمايز شدند. گونه هاي کمپيلوباکتر به ترتيب از 5، 8 و 4 درصد لاشه ها در مراحل بعد از پوست کني، بعد از تخليه امعا و احشا و پايان مرحله کشتار جداسازي شدند. حساسيت 17 گونه جداسازي شده با 10 آنتي بيوتيک با استفاده از روش ديسک گذاري مورد ارزيابي قرار گرفت. بيشترين مقاومت به سيپروفلوکساسين (58.8 درصد) سپس به ناليديکسيک اسيد ( 47.1درصد)، تتراسيکلين (41.2 درصد)، انروفلوکساسين (29.4 درصد)، آمپي سيلين (23.5 درصد)، آموکسي سيلين (5.9 درصد) و استرپتومايسين (5.9 درصد) مشاهده شد. اين مطالعه نشان داد کاربرد يک سيستم پيشگيري کننده مانند سيستم تعيين نقاط کنترل بحراني و ارزيابي مخاطرات در کنترل آلودگي به کمپيلوباکترها در کشتارگاه هاي دام ضروري به نظر مي رسد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 75
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی