5 SID.ir | توليد نيمه صنعتي اسيد لاکتيک بوسيله سويه Lactobacillus casei subsp. casei

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

توليد نيمه صنعتي اسيد لاکتيک بوسيله سويه Lactobacillus casei subsp. casei

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، پژوهشکده بیوتکنولوژی، تهران، ایران
 
چکیده: 

در اين تحقيق مراحل توليد نيمه صنعتي اسيد لاكتيك در فرمانتورهاي همزن دار و به منظور طراحي خط صنعتي توليد اسيدلاكتيك با درجه خلوص مورد استفاده در صنايع غذايي مورد ارزيابي قرار گرفت. براي اين کار چهار سويه ميکروبي استاندارد (Staphylococcus aureus PTCC 1113، Microccoccus luteus PTTC 1110،Escherichia coli PTCC 1330  و Listeria monocytogenes PTCC 1304) انتخاب و حداقل غلظت مهار کننده رشد براي هر يک بررسي گرديد و تغيير منحني رشد هر سويه در حضور و عدم حضور اسيد لاکتيک و لاکتات کلسيم مقايسه شد. به منظور بدست آوردن دانش فني توليد اسيد لاكتيك، مراحل افزايش حجم توليد و تخليص توسط سويه Lactobacillus casei subsp. Casei PTCC 1608 در دو فرمانتور همزن دار 20 و 750 ليتري انجام شد. محيط توليد بهينه سازي شده با منابع کربن متفاوت (گلوكز، لاکتوز و آب پنير) و پودر خيسانده ذرت به عنوان منبع نيتروژن و به دو روش كشت غير مداوم و كشت نيمه مداوم انجام شد. جهت تخليص اسيد لاكتيك از روش کلاسيک استفاده شد. پس از بهينه سازي محيط کشت، اين سويه در بررسي هاي آزمايشگاهي در گرم خانه همزن دار بيشترين توليد را در محيط حاوي 80g/l گلوكز و 50g/l آب پنير داشت. در اين سيستم g/l 72.69 لاكتات كلسيم با بهره وري g/lh 0.51 و بازده 56% توليد شد. در فرمانتور 20 ليتري در تخمير نيمه مداوم، در مدت زمان 44 ساعت108.75g/l   لاکتات کلسيم توليد شد. در اين شرايط بازده واكنش 83% ولي بدليل کاهش زمان توليد افزايش قابل توجهي در بهره وري (2.47 g/lh) مشاهده گرديد. سپس در فرمانتور 750 ليتري در کشت نيمه مداوم 350g/l  لاکتات کلسيم با بهره وري5.4 g/lh  توليد شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 434
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی