4 SID.ir | مطالعه تاثير غلظت هاي مختلف نمک بر رفتار رشدي باکتري هاي استافيلوکوکوس اورئوس و ليستريا مونوسايتوژنز در فيله ماهي کپور نقره اي (Hypophthalmichthys molitrix) شور

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

مطالعه تاثير غلظت هاي مختلف نمک بر رفتار رشدي باکتري هاي استافيلوکوکوس اورئوس و ليستريا مونوسايتوژنز در فيله ماهي کپور نقره اي (Hypophthalmichthys molitrix) شور

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه ازاد اسلامی، واحد کرمانشاه، گروه مهندسی منابع طبیعی- شیلات، کرمانشاه، ایران
 
چکیده: 

شور کردن ماهي جزو روش هاي سنتي نگه داري ماهي مي باشد که به منظور کاهش فساد، افزايش عمر ماندگاري و دسترسي به بازارهاي جديد مورد استفاده قرار مي گيرد. از انجايي که در بعضي از کشورها ماهي شور و دودي، بصورت نيمه پخته و يا خام مصرف مي شوند لذا احتمال بروز مسموميت غذايي ناشي از ميکروارگانيسم هاي نمک دوست وجود دارد. اين مطالعه به منظور ارزيابي اثر ضد ميکروبي غلظت هاي مختلف نمک بر باکتري هاي ليستريا مونوسايتوژنز و استافيلوکوکوس اورئوس در ماهي کپور نقره‌اي شور صورت گرفت. در اين تحقيق تاثير غلظت هاي مختلف نمک (4، 8 و 12 درصد) بر رشد باکتري هاي بيماري زاي احتمالي موجود در کپور نقره اي شور، در دماي 10 درجه سلسيوس (شرايط نامناسب يخچالي) در روزهاي صفر، 1، 2، 3، 6، 9، 12، 15، 18 و 21 مورد بررسي قرار گرفت. يافته هاي حاصل از اين تحقيق نشان مي دهد که اثر غلظت هاي مختلف نمک بر تعداد باکتري ليستريا مونوسايتوژنز و استافيلوکوکوس اورئوس از نظر آماري معني دار مي باشد (P<0.05). اين مطالعه نشان مي دهد که نمک به تنهايي نگه دارنده مناسبي جهت افزايش عمر ماندگاري محصولات شور نمي باشد لذا استفاده از ساير نگه دارنده هاي طبيعي در محصولات شور ضروري به نظر مي رسد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 167
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی