4 SID.ir | آلودگي به انگل هاي روده اي در عرضه کنندگان مواد غذايي در شهر گرگان

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

آلودگي به انگل هاي روده اي در عرضه کنندگان مواد غذايي در شهر گرگان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گرگان، دانشگاه علوم پزشکي گلستان، دانشکده پيراپزشکي، گروه علوم آزمايشگاهي
 
چکیده: 

زمينه و هدف: عرضه کنندگان مواد غذايي در صورت عدم رعايت اصول بهداشتي مي توانند نقش مهمي در انتقال انگل هاي روده اي داشته باشند. يکي از مهمترين راه ها براي کاهش آلودگي اقدام به انجام آزمايشات لازم و معاينه پزشکي افرادي است که در تهيه و توزيع مواد غذايي نقش دارند تا با شناسايي آنها امکان گسترش و سرايت آلودگي کاهش يابد. هدف از اين مطالعه تعيين ميزان شيوع انگل هاي روده اي در عرضه کنندگان مواد غذايي شهر گرگان طي سال 1389 مي باشد.
روش بررسي: پژوهش حاضر به روش توصيفي مقطعي و بصورت انتخاب تصادفي روي 500 نفر از افراد شاغل در حرفه هاي مختلف عرضه کننده مواد غذايي صورت گرفت. پس از پر کردن برگه هاي پرسشنامه از هر فرد دو نمونه مدفوع گرفته شد و از دو روش شناورسازي در محلول آب نمک اشباع 30%، و روش مستقيم براي تشخيص آلودگي استفاده شد
.
يافته ها: شيوع آلودگي انگل هاي روده اي در افراد آزمايش شده 6% بود. بيشترين ميزان آلودگي، متعلق به ژيارديا لامبليا در 17 (3.4%) نفر و کمترين فراواني مربوط به هيمنولپيس نانا در 3 (0.6) نفر بود. بيشترين آلودگي در گروه سني 60-51 سال (11.8%) و افراد با سواد خواندن و نوشتن (7.4%) مشاهده شد. بيشترين ميزان آلودگي مربوط به کارکنان
قصابي (25%) و کمترين آن مربوط به افراد آبدارچي که فاقد آلودگي انگلي بودند گزارش گرديد.
نتيجه گيري: مطالعه نشان داد که آلودگي انگل هاي روده اي به ويژه تک ياخته هاي بيماري زا از شيوع نسبتا بالايي برخوردار است، بنابراين توجه به وضعيت بهداشتي اين افراد و نقشي که در انتشار آلودگي در جامعه دارند، داراي اهميت مي باشد
.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 170
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی