5 SID.ir | بررسي تاثير افزودني هاي مختلف بر پايداري هوازي، ترکيب شيميايي و ميكروب هاي سيلاژ ذرت

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير افزودني هاي مختلف بر پايداري هوازي، ترکيب شيميايي و ميكروب هاي سيلاژ ذرت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه تغذیه دام و طیور، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 

اين پژوهش به منظور بررسي تاثير افزودني هاي اسيد پروپيونيک (1 درصد)، اسيدفرميک (0.8)، ملاس (5 درصد) و ملاس+ اوره (13 درصد) بر ترکيب شيميايي، جمعيت ميکروبي، تجزيه پذيري ماده خشک و پروتئين خام و پايداري هوازي سيلاژ ذرت انجام گرفت. عمل سيلو کردن در سطل هاي 10 ليتري انجام گرفت. سيلوها بعد از 60 روز باز شدند. سيلاژهاي تيمار شده با اسيد پروپيونيک و اسيدفرميک بيشترين مقدار ماده خشک را داشتند. تيمار اسيد پروپيونيک درصد چربي خام و اسيد چرب فرار کل بالاتري نسبت به ساير تيمارها داشت. مقدار پروتئين خام سيلاژ ذرت توسط ترکيب ملاس+ اوره افزايش يافت. کليه افزودني هاي مورد استفاده در اين پژوهش باعث کاهش الياف نامحلول در شوينده اسيدي و الياف نامحلول در شوينده خنثي شدند. شمار کل ميکروارگانيسم ها در گروه شاهد و تيمار ملاس+ اوره بيشتر از ساير گروه هاي تيماري بود. تعداد باکتري هاي توليدکننده اسيدلاکتيک در سيلاژهاي تيمار شده با ملاس و ملاس+ اوره بيشتر از ساير تيمارها بود. آلودگي به مخمر در هيچکدام از سيلاژهاي تيمار شده با افزودني ها مشاهده نشد. تيمارهاي ملاس و ملاس+ اوره پتانسيل تجزيه پذيري پروتئين خام را افزايش دادند. تجزيه پذيري موثر ماده خشک در سرعت عبور شکمبه اي 5 درصد در ساعت در تيمارهاي اسيدفرميک، ملاس و اسيد پروپيونيک نسبت به تيمارهاي ملاس+ اوره و شاهد بيشتر بود. تجزيه پذيري موثر پروتئين خام در سرعت عبور شکمبه اي 5 درصد در ساعت در تيمارهاي ملاس و ملاس+ اوره بيشتر از ساير تيمارها بود. پايداري هوازي در تيمارهاي اسيد پروپيونيک و اسيدفرميک بيشتر از ساير تيمارها بود. به طور کلي نتايج اين آزمايش نشان داد که افزودني ها باعث افزايش کيفيت سيلاژ شدند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 273
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی