مشخصات مقاله عنوان نشریه: پژوهش هاي علوم دامي ايران اطلاعات شماره: زمستان 1391 , دوره 4 , شماره 4 ; از صفحه 335 تا صفحه 344 . عنوان مقاله: بررسي تاثير افزودني هاي مختلف بر پايداري هوازي، ترکيب شيميايي و ميكروب هاي سيلاژ ذرت نویسندگان: قورچي تقي*, قنبري فرزاد, ابراهيمي طيبه آدرس: * گروه تغذیه دام و طیور، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان چکیده: اين پژوهش به منظور بررسي تاثير افزودني هاي اسيد پروپيونيک (1 درصد)، اسيدفرميک (0.8)، ملاس (5 درصد) و ملاس+ اوره (13 درصد) بر ترکيب شيميايي، جمعيت ميکروبي، تجزيه پذيري ماده خشک و پروتئين خام و پايداري هوازي سيلاژ ذرت انجام گرفت. عمل سيلو کردن در سطل هاي 10 ليتري انجام گرفت. سيلوها بعد از 60 روز باز شدند. سيلاژهاي تيمار شده با اسيد پروپيونيک و اسيدفرميک بيشترين مقدار ماده خشک را داشتند. تيمار اسيد پروپيونيک درصد چربي خام و اسيد چرب فرار کل بالاتري نسبت به ساير تيمارها داشت. مقدار پروتئين خام سيلاژ ذرت توسط ترکيب ملاس+ اوره افزايش يافت. کليه افزودني هاي مورد استفاده در اين پژوهش باعث کاهش الياف نامحلول در شوينده اسيدي و الياف نامحلول در شوينده خنثي شدند. شمار کل ميکروارگانيسم ها در گروه شاهد و تيمار ملاس+ اوره بيشتر از ساير گروه هاي تيماري بود. تعداد باکتري هاي توليدکننده اسيدلاکتيک در سيلاژهاي تيمار شده با ملاس و ملاس+ اوره بيشتر از ساير تيمارها بود. آلودگي به مخمر در هيچکدام از سيلاژهاي تيمار شده با افزودني ها مشاهده نشد. تيمارهاي ملاس و ملاس+ اوره پتانسيل تجزيه پذيري پروتئين خام را افزايش دادند. تجزيه پذيري موثر ماده خشک در سرعت عبور شکمبه اي 5 درصد در ساعت در تيمارهاي اسيدفرميک، ملاس و اسيد پروپيونيک نسبت به تيمارهاي ملاس+ اوره و شاهد بيشتر بود. تجزيه پذيري موثر پروتئين خام در سرعت عبور شکمبه اي 5 درصد در ساعت در تيمارهاي ملاس و ملاس+ اوره بيشتر از ساير تيمارها بود. پايداري هوازي در تيمارهاي اسيد پروپيونيک و اسيدفرميک بيشتر از ساير تيمارها بود. به طور کلي نتايج اين آزمايش نشان داد که افزودني ها باعث افزايش کيفيت سيلاژ شدند. کلید واژه: سيلاژ ذرت(Q2)ترکيب شيميايي(Q2)جمعيت ميکروبي(Q1)تجزيه پذيري(Q2)پايداري هوازي(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: قابلیت هضمتولید گازترکیبات شیمیاییتجزیه پذیریتنش گرماییپاسخ ایمنیفراسنجه های خونیمورفولوژی رودهارزش غذاییتولید گازقابلیت هضمترکیب شیمیایی ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اثر دو سطح اوره بر تركيب شيميايي و گوارش پذيري گياه جو سيلو شده، و ويژگي هاي پرواربندي گوسفندتاثير جايگزيني سيلاژ ذرت با سيلاژ سورگوم شيرين بر قابليت هضم و عملکرد گاوهاي شيرياثر سطوح مختلف اوره بر ترکيب شيميايي و ارزش غذايي سيلاژ ذرت در تغذيه گوسفندبررسي اثرات افزودني هاي باکتريايي همگن توليد کننده اسيد لاکتيک بر خصوصيات تخميري و ارزش تغذيه اي سيلاژ ذرت با ماده خشک پاييناثر ملاس، اوره و تلقيح باكتريايي بر تركيب شيميايي و تجزيه پذيري ماده خشك آفتابگردان سيلو شده مقالات همایشی مرتبط: اثر استفاده از ختن و ملاس بر ارزش تغذیه ای و قابلیت هضم سیلاژ تفاله چغندر قنداثر کودهای نیتروژن و فسفر بر ترکیب شیمیایی و پایداری هوازی سیلاژ گلرنگتاثیر استفاده از افزودنی های مختلف بر فراسنجه های تولید گاز سیلاژ گیاه کنگرتاثیر استفاده از افزودنی های مختلف بر قابلیت هضم و فراسنجه های تخمیری سیلاژ گیاه کنگراستفاده از بلوک ملاس- اوره در تغذیه گاومیش های شیرده خوزستان ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 146 آخرین های بلاگ آموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی