مشخصات مقاله عنوان نشریه: پژوهش هاي علوم دامي ايران اطلاعات شماره: زمستان 1391 , دوره 4 , شماره 4 ; از صفحه 298 تا صفحه 309 . عنوان مقاله: مطالعه ويژگي هاي فيزيکي و شيميايي پيت نيشکر عمل آوري شده با بخار آب و تعدادي از مواد اليافي و نقش آن ها در تغذيه نشخوارکنندگان نویسندگان: چاجي مرتضي*, ناصريان عباسعلي, ولي زاده رضا, محمدآبادي طاهره آدرس: * گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین، خوزستان چکیده: اين آزمايش براي مطالعه ويژگي هاي تغذيه اي و فيزيکي و شيميايي پيت نيشکر خام و عمل آوري شده با بخار آب تحت فشار (19 بار به مدت 3 دقيقه)، باگاس خام نيشکر، کاه هاي گندم، جو و برنج، سبوس گندم و يونجه خشک طراحي شد. استفاده از بخار براي عمل آوري پيت خام نيشکر، سبب کاهش معني داري در الياف نامحلول در شوينده خنثي (77 در برابر 55 درصد)، نسبت همي سلولز به سلولز (0.54 در برابر 0.1) و افزايش حلاليت همي سلولز و به تبع آن افزايش قند محلول (20 در برابر 124 ميلي گرم در گرم ماده خشک) شد. بخار تحت فشار منجر به بهبود ويژگي هاي فيزيکي شامل افزايش جرم حجمي توده اي (0.20 در برابر 0.31 ميلي گرم بر ليتر)، حل پذيري (8.2 در برابر 12.8 درصد)، جرم حجمي لحظه اي (0.30 در برابر 0.57 گرم بر ميلي ليتر)، و ماده آلي محلول (6.3 در برابر 11.2 درصد) و کاهش ظرفيت نگهداري آب (2.5 در برابر 2.1 ميلي گرم در گرم) شد. همبستگي هاي منفي و مثبتي بين ويژگي هاي فيزيکي و شيميايي مواد اليافي وجود داشت. جرم حجمي توده اي، جرم حجمي لحظه اي و حل پذيري داراي ارتباط منفي با الياف نامحلول در شوينده خنثي و اسيدي و ليگنين بودند. ظرفيت نگهداري آب ارتباط مثبت با اين اجزاء داشت. به نظر مي رسد عمل آوري مواد خشبي به ويژه پيت نيشکر با بخار آب تحت فشار روش مناسبي جهت بهبود ارزش تغذيه اي آن ها در تغذيه نشخوارکنندگان باشد. کلید واژه: پيت نيشکر(Q2)بخار آب تحت فشار(Q2)ويژگي هاي فيزيکوشيميايي(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: رئولوژیصمغ کتیراسوسیسجایگزین چربی ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: جايگزيني پيت خزه با ساير بسترهاي آلي براي كشت پتوس (Epipremnum aureum Golden Pothos)مطالعه مقايسه اي قابليت هضم پيت نيشکر عمل آوري شده با بخار آب تحت فشار توسط قارچ هاي بي هوازي شکمبه گاو هلشتاين و گاوميش خوزستانمطالعه روند تغييرات باگاس نيشکر عمل آوري شده با بخار آب تحت فشاراثر عمل آوري پيت خام نيشکر با فشار بخار بر فراسنجه هاي توليد گاز با استفاده از ميکروارگانيسم هاي جداسازي شده شکمبهتحليل پوياي کارايي فني مصرف آب در محصول نيشکر (رهيافت تحليل پوششي داده ها) مقالات همایشی مرتبط: امکان سنجی ساخت بتن سبک با استفاده از سبکدانه پیت نیشکر خوزستاناستفاده از تصاویر ماهواره لندست 8 جهت پایش روند رشد نیشکر (مطالعه موردی کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر)آب، آبیاری و بهره وری: ارزیابی میزان مصرف آب در مزارع نیشکر و راهکارهای کاهش مصرف آب مطالعه موردی: کشت و صنعت نیشکر امیرکبیربرآورد میزان آب موجود در گیاه نیشکر در مزارع کشت این محصول با استفاده از سنجش از دور فراطیفیبررسی کارایی علف کش های رایج نیشکر به منظور کنترل گندم خودرو در مزارع نیشکر (Saccharum officinarum) استان خوزستان ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 77 آخرین های بلاگ آموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی