3 SID.ir | مطالعه ويژگي هاي فيزيکي و شيميايي پيت نيشکر عمل آوري شده با بخار آب و تعدادي از مواد اليافي و نقش آن ها در تغذيه نشخوارکنندگان

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

مطالعه ويژگي هاي فيزيکي و شيميايي پيت نيشکر عمل آوري شده با بخار آب و تعدادي از مواد اليافي و نقش آن ها در تغذيه نشخوارکنندگان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامي، دانشكده علوم دامي و صنايع غذايي، دانشگاه كشاورزي و منابع طبيعي رامين، خوزستان
 
چکیده: 

اين آزمايش براي مطالعه ويژگي هاي تغذيه اي و فيزيکي و شيميايي پيت نيشکر خام و عمل آوري شده با بخار آب تحت فشار (19 بار به مدت 3 دقيقه)، باگاس خام نيشکر، کاه هاي گندم، جو و برنج، سبوس گندم و يونجه خشک طراحي شد. استفاده از بخار براي عمل آوري پيت خام نيشکر، سبب کاهش معني داري در الياف نامحلول در شوينده خنثي (77 در برابر 55 درصد)، نسبت همي سلولز به سلولز (0.54 در برابر 0.1) و افزايش حلاليت همي سلولز و به تبع آن افزايش قند محلول (20 در برابر 124 ميلي گرم در گرم ماده خشک) شد. بخار تحت فشار منجر به بهبود ويژگي هاي فيزيکي شامل افزايش جرم حجمي توده اي (0.20 در برابر 0.31 ميلي گرم بر ليتر)، حل پذيري (8.2 در برابر 12.8 درصد)، جرم حجمي لحظه اي (0.30 در برابر 0.57 گرم بر ميلي ليتر)، و ماده آلي محلول (6.3 در برابر 11.2 درصد) و کاهش ظرفيت نگهداري آب (2.5 در برابر 2.1 ميلي گرم در گرم) شد. همبستگي هاي منفي و مثبتي بين ويژگي هاي فيزيکي و شيميايي مواد اليافي وجود داشت. جرم حجمي توده اي، جرم حجمي لحظه اي و حل پذيري داراي ارتباط منفي با الياف نامحلول در شوينده خنثي و اسيدي و ليگنين بودند. ظرفيت نگهداري آب ارتباط مثبت با اين اجزاء داشت. به نظر مي رسد عمل آوري مواد خشبي به ويژه پيت نيشکر با بخار آب تحت فشار روش مناسبي جهت بهبود ارزش تغذيه اي آن ها در تغذيه نشخوارکنندگان باشد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 64
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی