5 SID.ir | اثرات سطوح مختلف مکمل هاي معدني و ويتاميني بر عملکرد مرغ هاي تخم گذار با جيره هاي بر پايه گندم و ذرت

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

اثرات سطوح مختلف مکمل هاي معدني و ويتاميني بر عملکرد مرغ هاي تخم گذار با جيره هاي بر پايه گندم و ذرت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامي، واحد مراغه
 
چکیده: 

اين آزمايش جهت ارزيابي اثرات استفاده از سطوح مختلف مکمل هاي معدني و ويتاميني بر عملکرد و صفات کيفي تخم مرغ هاي تخم گذار با جيره هاي بر پايه گندم و ذرت انجام گرفت. آزمايش به صورت فاکتوريل 2´5 شامل دو جيره بر پايه گندم و ذرت، و 5 سطح از مکمل هاي معدني و ويتاميني (صفر، 0.25، 0.35، 0.45 و 0.55 درصد) در قالب طرح کاملا تصادفي با تعداد 360 قطعه مرغ تخم گذار سويه هاي- لاين (W36) از سن 65 تا 77 هفتگي در 10 تيمار و 3 تکرار و 12 قطعه مرغ در هر تکرار انجام گرديد. اثر سطوح مختلف مکمل هاي معدني و ويتاميني بر پايه گندم و ذرت بر عملکرد مرغ هاي تخم گذار معني دار بود. در جيره بر پايه گندم، مقادير مربوط به درصد توليد، مقدار توليد روزانه تخم مرغ، خوراک مصرفي و هزينه خوراک به ازاي هر کيلوگرم تخم مرغ توليدي کاهش يافت، در حالي که ضريب تبديل غذايي نامناسب تر شد. بهترين عملکرد با استفاده از 0.55 درصد از مکمل هاي معدني و ويتاميني مشاهده شد. در اثر متقابل نوع جيره و سطح مکمل ها، بهترين عملکرد مرغ ها با 0.55 درصد از مکمل ها در جيره بر پايه گندم بدست آمد. استفاده از گندم با 0.55 درصد از مکمل ها باعث کاهش درصد سفيده و افزايش درصد زرده تخم مرغ شد. استفاده از 0.55 درصد از مکمل ها باعث افزايش درصد سفيده و کاهش درصد زرده شد. در مجموع، جايگزيني ذرت با گندم در جيره هاي بر پايه ذرت، با استفاده از سطح 0.55 درصدي مکمل هاي مواد معدني و ويتاميني موجب بهبود عملکرد و کاهش هزينه توليد مرغ هاي تخم گذار شد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 66
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی