4 SID.ir | اثر اسيد جاسمونيک و ساليسيليک بر ميزان ترکيبات فنلي و فلاونوئيدها در عصاره گل هميشه بهار

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

اثر اسيد جاسمونيک و ساليسيليک بر ميزان ترکيبات فنلي و فلاونوئيدها در عصاره گل هميشه بهار

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
 
چکیده: 

مقدمه و هدف: هميشه بهار (Calendula officinalis L.) گياهي علفي، يک ساله و متعلق به خانواده ستاره آسا مي باشد. اين گياه از جمله گياهان دارويي ارزشمند است که علاوه بر خاصيت دارويي جنبه زينتي نيز دارد. به منظور بررسي اثر مقادير مختلف ساليسيليک اسيد و جاسمونيک اسيد بر خاصيت فيتوشيميايي گل هميشه بهار تحقيق حاضر انجام شد.
روش تحقيق: مطالعه حاضر در قالب طرح کاملا تصادفي با سه تکرار در سال 1390 در شرايط مزرعه تحقيقاتي دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد انجام گرفت. تيمارهاي ساليسيليک اسيد در چهار سطح (1- 10 -20 و 40 ميلي مول)، جاسمونيک اسيد در سه سطح (50- 100 و 200 ميلي ليتر) به همراه شاهد (محلول پاشي آب مقطر) و تيمار محلول استون به عنوان حلال جاسمونيک و ساليسيليک اسيد مورد مطالعه و ارزيابي قرار گرفتند. ميزان فنل کل، کارتنوئيدها و فلاونوئيدها در عصاره گل هميشه بهار تعيين شد
.
نتايج و بحث: اثرات تيمارهاي محلول پاشي اسيد جاسمونيک و ساليسيليک بر ميزان کارتنوئيد و ميزان پلي فنل در عصاره گل هميشه بهار در سطح احتمال 1 درصد و بر ميزان فلانوئيد کل در سطح 5 درصد معني داري بودند.
توصيه کاربردي/صنعتي: با توجه به نتايج حاصل از تحقيق حاضر مشخص شد که محلول پاشي تنظيم کننده هاي رشد به ويژه اسيد جاسمونيک ممکن است سبب تغييرات ماده موثره در گل هميشه بهار شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 321
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی