مشخصات مقاله عنوان نشریه: پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences) اطلاعات شماره: خرداد و تير 1382 , دوره 8 , شماره 2 (پي در پي 32) ; از صفحه 109 تا صفحه 115 . عنوان مقاله: مقايسه بسته بندي در اتمسفر اصلاح شده و خلا بر زمان ماندگاري گوشت گاو نویسندگان: نجف پورخادم عباس, عقابي فيروز, ولايي ناصر, شفيقي سيدعلي آدرس: چکیده: سابقه و هدف: با توجه به اهميت زمان نگهداري گوشت در حفظ كيفيت آن و نتايج متفاوت از تاثير بسته بنديهاي مختلف، براي تعيين تاثير بسته بندي در اتسمفر اصلاح شده (MAP=Modified Atmosphere Packaging) و خلا (VP=Vaccum Packaging) بر ماندگاري گوشت اين تحقيق روي نمونه هاي گوشت گاو سرد توليد داخل كشور در انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي در سال 1376 انجام گرفت. مواد و روشها: تحقيق به روش تجربي انجام شد. 45 كيلوگرم گوشت گاو تهيه شد و در دو گروه 48 تايي با دو روش خلاء و اتمسفر اصلاح شده بسته بندي شد. نمونه ها در شرايط سرد به آزمايشگاه منتقل شد و ماندگاري گوشت با آزمونهاي ميكروبي، شيميايي و حسي بررسي گرديد. آزمونهاي ميكروبي شامل شمارش كليفرمها، شمارش كلي ميكروبي، باكتريهاي لاكتيك اسيد، سپودوموناس و جستجوي كلستريديومها و آزمايشات شيميايي شامل PH، TVN و TBA و بررسيهاي حسي سنجش رنگ، بو و خونابه انجام گرفت. يافته ها: تحقيق نشان داد شمارش كلي ميكروبي در بسته بندي خلا (VP) تا هفتة ششم و رد بسته بندي اتمسفر اصلاح شده (MAP) تا هفته پنجم در حد استاندارد مي باشد. ساير فاكتورهاي ميكروبي شامل كليفرمها، باكتريهاي لاكتيك اسيد و پسودوموناس نيز در مدت زمان مذكور همانند شمارش كلي ميكروارگانيسمها بودند و كلستريديوم در نمونه ها وجود نداشت. تشخيص فساد براساس وجود حدود 24 ميليگرم ازت فرار به ازاي 100 گرم نمونه بود كه در بسته بندي VP در هفته 6 و در MAP در هفته 5 به حدود آستانه مربوط رسيد. در TBA و pH تغيير غيرعادي ديده نشد. PH داراي تغييرات محدودي بود. ميزان TBA به جز در هفته دوم در ساير هفته ها بين دو نوع بسته بندي تفاوت معني داري نداشت. ارزيابي حسي نشان داد كه از نظر رنگ و بو، بسته بندي خلا كيفيت بالاتري را نسبت به بسته بندي اتمسفر اصلاح شده دارد و مقادير خونابه در بسته بندي خلا كمي بيشتر از بسته بندي اتمسفر اصلاح شده است. نتيجه گيري و توصيه ها: با توجه به يافته هاي اخير مشخص شد كه در حال حاضر در شرايط كنوني صنعت گوشت ايران اعمال روش نگهداري در خلا (VP) مناسب تر از بسته بندي در اتمسفر اصلاح شده (MAP) مي باشد و توصيه مي شود فعلا از روش VP استفاده شود. کلید واژه: بسته بندي در خلا(Q4)بسته بندي در اتمسفر اصلاح شده(Q4)گوشت(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: محصولات کشاورزیسالمونلامالاریاگوشت قرمز ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: مقايسه تاثير اسيد لاكتيك بر زمان ماندگاري گوشت تازه و سرد گوسفند، بسته بندي شده به صورت معمولي و در خلامقايسه ميزان شيوع آلودگي ميكروبي گوشت هاي قرمز و مرغ بسته بندي و غير بسته بندي در خرده فروشي ها و فروشگاه هاي زنجيره اي جنوب تهرانمقايسه تاثير بسته بندي خلا و معمولي بر زمان ماندگاري گوشت سرد گاومقايسه تاثير روشهاي بسته بندي (معمولي و اتمسفرهاي اصلاح شده) بر قابليت نگهداري گوشت تازه و سرد نيمچه هاي گوشتيمطالعه مقايسه اي تاثير روشهاي بسته بندي (معمولي و اتمسفر اصلاح شده) و اثرات تركيبي آنها با اسيد لاكتيك بر زمان ماندگاري گوشت سرد و تازه گوسفند مقالات همایشی مرتبط: بررسی ویژگی های فیزیکی و میکروبی سالاد سبزیجات بسته بندی شده: نوع ماده بسته بندی، ضخامت پوشش، شرایط بسته بندیایده های نو در بسته بندی مواد غذاییجلوگیری از اسراف مواد غذایی با بسته بندی مناسبنگاهی بر کاربرد بسته بندی فعال و هوشمند در صنعت غذابررسی رویکردهای بسته بندی در صنعت چای ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه بازدید یکساله 291 آخرین های بلاگ معرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متن ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی