3 SID.ir | حساسيت و ويژگي درجه حرارت زير بغلي در تشخيص تب

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
پايش :   پاييز 1382 , دوره  2 , شماره  4 ; از صفحه 277 تا صفحه 281 .
 
عنوان مقاله: 

حساسيت و ويژگي درجه حرارت زير بغلي در تشخيص تب

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* خیابان انقلاب اسلامی، خیابان قدس، خیابان پورسینا، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده پزشکی، گروه پزشکی اجتماعی
 
چکیده: 

سنجش حرارت بدن جز ابزارهاي با استفاده وسيع در طب باليني است. ترديدهاي به وجود آمده جديد در خصوص صحت سنجش درجه حرارت زيربغلي، به عنوان يك روش ساده و در دسترس، پرسش هايي را درخصوص همخواني اين اندازه با ساير سنجش ها، نظير درجه حرارت مقعدي و دهاني مطرح ساخته است. لذا بر آن شديم كه به مطالعه اي درخصوص حساسيت و ويژگي اين آزمون دست بزنيم. در اين مطالعه مجموعا 400 نفر مراجعه كننده سالم و يا تب دار بالاي 5 سال به درمانگاه ها و بخشهاي بيمارستان شريعتي تهران مورد نمونه گيري به روش غير احتمالي و سنجش درجه حرارت به هر دو روش زير بغلي و دهاني قرار گرفتند. از 400 فرد مورد بررسي قرار گرفته، 267 نفر (7/66 درصد) مرد و 137 نفر (3/33 درصد) زن بودند. ميانگين سني شركت كنندگان 39/46 سال (56/0±)، ميانگين درجه حرارت دهاني 37.5 (0.51±) و ميانگين درجه حرارت زيربغلي 6/36 (56/0±) درجه سانتيگراد بود. در صورت عدم افزودن 5/0 درجه سانتي گراد به درجه حرارت زيربغلي در نقطه تشخيصي 85/36 و در صورت افزودن 5/0 درجه سانتيگراد در نقطه تشخيصي 35/37 حساسيت 100 درصد و ويژگي 98 درصد به دست آمد. نتيجه آن كه استفاده از درجه حرارت زيربغلي در صورت رعايت اصول استاندارد در اندازه گيري و انتخاب درجه حرارت صحيح براي تشخيص، كماكان از كارآيي مناسبي برخوردار است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 176
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی