5 SID.ir | شكل ‌شناسي و خواص رئولوژيكي، گرمايي و گرما مكانيكي آميخته‌ هاي پلي ‌پروپيلن و پلي ‌اتيلن ترفتالات

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

شكل ‌شناسي و خواص رئولوژيكي، گرمايي و گرما مكانيكي آميخته‌ هاي پلي ‌پروپيلن و پلي ‌اتيلن ترفتالات

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، پژوهشکده فرایند، گروه لاستیک
 
چکیده: 

در اين مقاله، روش تهيه سازگار كننده PP-g-MA و همچنين تهيه آميخته‌هاي PP/PET با مقادير مختلف سازگاركننده بررسي شده است. نتايج تيتراسيون و طيف سنجي IR مويد پيوند خوردن مونومر مالئيك انيدريد روي PP است. همچنين، اثر افزايش سازگار كننده روي خواص رئولوژيكي، گرمايي و گرمامكانيكي و شكل‌شناسي آميخته‌ها بررسي شده است. در همه آميخته‌ها درصد PET ثابت و مقدار سازگار كننده تغيير داده شده است. اندازه‌گيريهاي رئولوژيكي نشان مي‌دهد كه طي فرايند پيوندزني در حالت مذاب، گرانروي PP كاهش مي‌يابد كه علت آن كاهش جرم مولكولي در اثر شكست زنجيرهاست. رفتار رئولوژيكي آميخته‌ها با افزايش درصد سازگاركننده به رفتار PET نزديكتر مي‌شود. به عبارتي، با افزايش درصد سازگاركننده گرانروي آميخته‌ها كاهش مي‌يابد. بررسي خواص گرمايي نشان مي‌دهد كه يكي ديگر از آثار پيوندزني در حالت مذاب افزايش درصد بلورينگي PP است. درصد بلورينگي و دماي تبلور به تركيب درصد اجزاي آميخته بستگي دارد. افزودن سازگاركننده به آميخته‌ها باعث افزايش درصد بلورينگي مي‌شود. بررسي خواص گرما مكانيكي نشان مي‌دهد كه در اثر پيوند خوردن مالئيك انيدريد،‌ مدول ذخيره افزايش و مدول اتلاف كاهش مي‌يابد. افزايش مقدار سازگاركننده در آميخته‌ها باعث افزايش مدول ذخيره، كاهش مدول اتلاف و افزايش دماي انتقال شيشه‌اي PET شده است. تصاوير ميكروسكوپ الكتروني نشان مي‌دهد، با افزايش مقدار كمي سازگاركننده اندازه ذرات فاز پراكنده كاهش چشمگيري مي‌يابد كه اين موضوع به دليل افزايش برهم‌كنشهاي بين سطحي است. همچنين، افزودن سازگاركننده اثر خوبي بر بهبود خواص آميخته‌ها دارد. به نظر مي‌رسد سطح مشترك با افزايش 10 درصد از سازگار كننده به حالت سير شده مي‌رسد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 160
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی