از آنجايي که در ايران انجام سقط به انتخاب مادر، جز در مواردي که بارداري، حيات مادر يا جنين را با خطر مواجه کند، غيرقانوني است و انجام سقط در شرايط مخفيانه و غيرقانوني نيز همواره با پيامدهاي متفاوت مواجه مي شود، اهميت شناخت جنبه هاي متفاوت سقط غيرقانوني و عوامل موثر بر آن بر هيچ فردي پوشيده نيست. از اين رو، مطالعه حاضر به بررسي تجارب و ديدگاه هاي زنان و ساير صاحب نظران در زمينه فرايند اقدام به سقط غيرقانوني پرداخته است.
اين پژوهش کيفي و از نوع تحليل محتوا بوده و طي آن زنان با تجربه يک بار سقط و نيز صاحب نظران شرعي، سياسي، حقوقي و تيم درماني، مورد مصاحبه هاي نيمه ساختار يافته قرار گرفتند. در نهايت بيست و هفت مصاحبه طي نمونه گيري مبتني بر هدف صورت گرفته و تجزيه و تحليل داده ها نيز با استفاده از روش تحليل محتوا انجام شد.
از پردازش داده هاي اين پژوهش، پنج مفهوم اصلي شامل عوامل عدم پذيرش بارداري و تصميم به ختم آن، عوامل تاثير گذار بر تصميم اتخاذ شده، انصراف از انجام سقط يا تصميم قاطع، اقدام به سقط به واسطه تسهيل کننده ها و پيامدهاي سقط استخراج شدند. از آنجا که سقط غيرقانوني در شرايط بهداشتي نامساعد و اغلب توسط افراد فاقد مهارت انجام مي گيرد و در جامعه اسلامي ايران مطرود است، پيامدهاي بي شماري را براي زنان به بار مي آورد. با انجام حمايت هاي مقتضي از زناني که دچار بارداري هاي ناخواسته شده اند، مي توان از ميزان اين سقط ها و عوارض مرتبط با آن کاست.